Connect with us

Administraţie

Start în proiectul de înfiinţare a reţelei de canalizare de la CIZER. Primăria a emis ordinul de începere a lucrărilor

În zilele trecute, în comuna Cizer s-a emis ordinul de începere a lucrărilor la înfiinţarea unei reţele de canalizare ce se va întinde pe o lungime de 25 kilometri

Veşti importante pentru comunitatea din Cizer. Autorităţile locale au emis ordinul de începere a lucrărilor la înfiinţarea unei reţele de canalizare.

Este o investiţie importantă pentru comunitate, dar şi una majoră, având în vedere faptul că proiectul se ridică la valoarea de 16 milioane de lei!

Reţeaua de canalizare va avea o lungime totală de 25 de kilometri, urmând să fie construite şi 12 staţii de pompare şi o staţie de epurare modernă cu un volum maxim de epurare de peste 300 de metri cubi pe zi.

În total, se vor face peste 700 de branşamente individuale în localităţile Cizer, Pria şi Plesca.

Conform proiectului, lucrările se vor derula pe o perioadă de 18 luni. Investiţia este una foarte utilă şi benefică pentru cetăţenii comunei Cizer, care se bucură de condiţii de trai din ce în ce mai bune.

Totodată, trebuie menţionat faptul că proiectul acesta vine în completarea proiectului de alimentare cu apă, aflat într-un stadiu avansat de execuţie. În prezent, proiectul reţelei de alimentare cu apă este finalizat în proporţie de 80 %.

“Complexitatea proiectului este dată de topografia zonei, de suprafaţa mare a localităţii, fiind necesare peste 80 de subtraversări de drumuri şi văi, de lăţimea străzilor care nu erau gândite şi pentru canalizare, apă şi gaz. Având în vedere lucrările ample ce vor avea loc la nivelul comunei, se va crea disconfort, pentru care solicit înţelegere din partea locuitorilor”, ne-a declarat Nicolae Pavel, primarul comunei Cizer.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Administraţie