Connect with us

Actualitate

Măsuri și reguli noi pentru prevenirea virusului Covid, privind oficierea căsătoriei

Noile restricții stabilite de Comitetul Național pentru Situații de Urgență și aprobate prin hotărâre de guvern săptămâna trecută au intrat în vigoare începând de luni, 25 octombrie 2021, de la ora 0:00. Astfel, obligativitatea prezentării certificatului verde este obligariu pentru atât la depunerea actelor pentru căsătorie, cât și la oficierea căsătoriei, toate persoanele au nevoie de certificat verde

În contextul pandemiei de coronavirus, tinerii care doresc să-și unească destinele în fața ofițerului de stare civilă, trebuie să aibă în vedere câteva măsuri de protecție.

Astfel, atât în interior, cât și la exterior este obligatorie distanțarea socială, purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura.

Primăria Zalău va asigura, la intrarea în sediu, triajul epidemiologic şi dezinfectarea obligatorie a mâinilor, atât pentru personalul propriu, cât şi pentru vizitatori.

REGULI NOI CU PRIVIRE LA OFICIEREA CĂSĂTORIEI:

Accesul în clădirele publice și instituții oficiale se face doar în baza certificatului verde, potrivit noilor măsuri de prevenire și combatere a virusului SARS-COV-2, intrate în vigoare luni, 25 octombrie 2021.

În aceste condiții, cetățeanul care intră într-o astfel de clădire trebuie să făcă dovada vaccinării, a trecerii prin boală sau să prezinte rezultatul unui test negativ (RT-PCR – nu mai vechi de 72 de ore sau Antigen Rapid – nu mai vechi de 48 de ore).

Mai mult decât atât, căsătoriile se vor oficia cu maxim 20 de persoane. Masca de protecție astfel încât să acopere nasul şi gura, dezinfectarea și distanțarea fiind obligatorii la intrarea în Sala de Căsătorii.

Căsătoriile nu se mai oficiază în aer liber, în Parcul Central.

Mirele și mireasa au nevoie de certificat verde pentru oficierea căsătoriei. Atât la depunerea actelor pentru căsătorie, cât și la oficierea căsătorie, toate persoane au nevoie de certificat verde.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Actualitate