Connect with us

Social

Ștafeta Veteranilor ia startul de la Zalău pentru a marca Ziua Armatei României

Dragostea de țară și respectul față de veteranii și eroii de ieri și de azi ai României ne unesc, în fiecare an, la ”ȘtafetaVeteranilor”! 25 Octombrie – Ziua Armatei Române

Dragostea de țară și respectul față de veteranii și eroii de ieri și de azi ai României ne unesc, în fiecare an, la ”Ștafeta Veteranilor”!

Ziua Armatei Române este marcată și printr-un eveniment sportiv, ce presupune purtarea a trei ștafete, pe trei trasee diferite, a căror culoare coincide cu culorile Drapelului Național – albastru, galben, roșu. La această manifestare, marca Invictus România, pot participa alergători și cicliști (fie ei amatory sau profesioniști), civili și militari .

Prefectul judeţului Sălaj, Dari Toma, a fost prezent, sâmbătă, la ceremonie de predare-primire a Ștafetei Veteranilor între echipa Cluj și echipa Zalău.

Manifestarea se află la cea de-a VIII-a ediție și constă în alergare de tip ștafetă, pe trei trasee, care vor porni anul acesta din trei locații diferite și anume:

1. Traseul Albastrustart 01.10.2021 de la Mărășești;

2. Traseul Galben, start 11.10.2021 de la Tîrgu Mureș;

3. Traseul Roșu, start 12.10.2021 de la Chișinău;

Ștafeta va străbate toate județele țării noastre și va ajunge pe 25 octombrie, la Carei, de Ziua Armatei României.

Municipiul Zalău se află pe itinerarul traseului galben, iar echipa Zalău a preluat ștafeta de la echipa Cluj, sîmbătă, în cadrul unei ceremonii la care au fost prezente oficialităţi locale şi judeţene.

“Coloarea galbenă a tricolorului românesc a ajuns astăzi la Zalău, în drumul său spre Carei, graţie voluntarilor Invictus, cei care, prin acţiunile lor, aşează acolo unde se cuvine memoria celor răniţi pe câmpul de luptă, a veteranilor români de ieri şi de azi, eroii ce au clădit, pe câmpul de luptă, România modernă, dar şi eroii zilelor noastre, veteranii din teatrele de operaţiuni. (…) Mulţumim voluntarilor Invictus România, un grup de oameni capabili să facă diferența, să schimbe, să motiveze și să inspire! Sacrificiul impune respect!”, a precizat prefectul Dari Toma, în alocuţiunea susţinută cu acest prilej.

În cadrul ceremoniei de sâmbătă, locotenent – colonelul Ștefan Bara, comandantul Regimentului 69 Artilerie Mixtă SILVANIA, i-a înmânat prefectului Dari Toma, din partea Invictus România, un tricou Invictus.

Deznodământul acestei lupte simbolice de reîntregire a Drapelului Național este reprezentat de momentul în care purtătorii celor trei ștafete vor striga într-un singur glas: „SACRIFICIUL IMPUNE RESPECT!”, pe data de 25 octombrie, la Ansamblul Monumental „Glorie Ostașului Român”, din Carei, în cadrul ceremoniei militare organizate cu prilejul Zilei Armatei României.

Ziua de 25 Octombrie constituie cel mai bun prilej pentru a aduce un pios omagiu bravilor apărători ai neamului românesc și, totodată, de a evoca faptele de eroism ale oamenilor pentru care datoria față de țară a reprezentat crezul suprem în viață.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Social