Connect with us

Sporturi

Andrei Brisc, un arbitru tot mai apreciat la nivel internaţional

Zălăuanul a oficiat pentru a doua oară la rând la ATP 250 Sofia, fiind din ce în ce mai prezent la turneele importante din tenisul mondial, fie că vorbim de ATP, WTA sau Billie Jean King Cup


Andrei Brisc este unul dintre cei mai apreciaţi arbitri români din tenisul mondial. Deşi are doar 20 de ani, tânărul zălăuan a dat dovadă de multă ambiţie, determinare şi seriozitate, demonstrând că această reţetă este una care îţi permite să respiri aerul tare din tenisul mondial.

Are la activ zeci de meciuri oficiate în cele mai importante circuite, precum ATP, WTA sau Biliie Jean King Cup (fosta Fed Cup).

A progresat mult şi încet-încet a devenit unul dintre cei mai apreciaţi arbitri români, astfel că este din ce în ce mai prezent la turneele importante din tenisul mondial, iar recent a participat pentru a doua oară la rând la ATP 250 Sofia OPEN.

În 2020, într-un an dificil, în care competiţiile sportive s-au desfăşurat sub semnul pandemiei, Andrei Brisc îşi vedea visul împlinit, arbitrând în ATP, la Sofia Open.

La un an distanţă, tânărul arbitru din Zalău a fost din nou prezent în capitala Bulgariei, pentru a oficia la ediţia din acest an a competiţiei din cadrul circuitului ATP, cel mai important circuit din tenisul mondial masculin.

Turneul s-a desfăşurat la începutul acestei luni, iar delegaţia României a fost formată din doi arbitri de linie, respectiv un arbitru de scaun.

La start s-au aflat jucători importanţi din topul mondial, precum Jannik Sinner din Italia (14 ATP), Gael Monfils din Franţa (20 ATP) sau Alex de Minaur din Australia (21 ATP).

Andrei Brisc a oficiat mai multe meciuri la turneul de la Sofia, inclusiv finala ce s-a desfăşurat între primii doi capi de serie, Sinner şi Monfils, italianul având câştig de cauză, scor 6 – 3, 6 – 4.

De menţionat este faptul că recent, zălăuanul a debutat şi ca arbitru principal, la Campionatul Naţional pe Echipe U18.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Sporturi