Connect with us

Administraţie

FOTO. Creşa din cartierul Meseş, gata să primească 55 de copii în condiţii deosebite

Începând cu luna noiembrie, după ce va primi și avizele din partea ISU, DSP Sălaj, Inspectoratului Școlar Județean, creșa din cartierul Meseș va găzdui 55 de copii. Vor fi trei grupe a câte 15 copii cu vârsta între doi și trei ani și o grupă de zece copii cu vârsta între unu și doi ani

Creșa construită în cartierul Meseș este gata să primească copii, după ce, săptămâna trecută am făcut recepția lucrărilor, însoțiți de reprezentanții constructorului, ai proiectantului, de inspectorii din partea ISU Sălaj.

“Este o reușită atât din perspectiva acoperirii unei mari nevoi în Zalău pentru mai multe locuri în creșe, cât și din perspectiva standardelor. Primăria Zalău a urmărit îndeaproape lucrările pentru a se asigura că sunt folosite materiale de calitate și că execuția lucrărilor este la standarde ridicate, pentru confortul și siguranța celor mici”, a spus primarul Ionel Ciunt.

Investiția a fost de 4,54 de milioane de lei, din fonduri europene cu cofinanțare de la bugetul de stat și de la bugetul local.Rezultatul este unul deosebit, iar dotările sunt complete și de calitate. Creșa dispune de cabinet medical și de o bucătărie bine utilată, pusă la punct, de unde mâncarea va trimisă cu un lift special în modulele în care se află sala de activități, dormitoare, băi cu dotări adaptate taliei micuților. Fiecare salon are acces direct în exterior, pe terase generoase acoperite, de unde se ajunge și în spațiile amenajate și dotate pentru joacă.

Începând cu luna noiembrie, după ce va primi și avizele din partea ISU, DSP Sălaj, Inspectoratului Școlar Județean, creșa din cartierul Meseș va găzdui 55 de copii. Vor fi trei grupe a câte 15 copii cu vârsta între doi și trei ani și o grupă de zece copii cu vârsta între unu și doi ani. Din personalul care va deservi creșa vor face parte opt cadre didactice, opt persoane de îngrijire, două cadre medicale, persoane angajate la bucătărie și un administrator.

“A fost o investiție absolut necesară, pentru că Zalăul a suferit mulți ani de lipsa locurilor la creșă, iar cererea depășea cu mult capacitatea creșei Voinicel, care a fost singura din oraș până s-a decis, în toamna lui 2019, construirea noii creșe din cartierul Meseș. Municipalitatea continuă construirea unei alte creșe în Dealul Morii, prin programul Companiei Naționale de Investiții, din subordinea Ministerului Dezvoltării. Va fi o creșă cu o capacitate de 110 locuri, în apropierea blocurilor ANL acum în construcție. Conducerea Primăriei Zalău dorește să obțină însă mai mult din programul CNI și va identifica amplasamente potrivite pentru a face solicitări pentru încă două creșe cu capacitate de 70 de locuri fiecare”, a transmis primarul Zalăului.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Administraţie