Connect with us

HANDBAL

HC Zalău se deplasează în capitală la o nou-promovată

Echipa antrenată de Gheorghe Tadici evoluează duminică în deplasare la Ştiinţa Bucureşti, o formaţie nou-promovată, care are însă în lot mai multe jucătoare cu experienţă. Gruparea din capitală a pierdut toate meciurile din acest campionat, însă Ştiinţa se anunţă o “nucă tare” pentru HC Zalău. Echipa lui Tadici este favorită şi speră să se întoarcă cu toate cele 3 puncte, de care are nevoie ca de aer înaintea unor meciuri dificile cu Gloria Bistriţa, Rapid şi SCM Rm. Vâlcea

Duminică, ora 12.00, Sala “Rapid din Bucureşti: Ştiinţa Bucureşti – HC Zalău

HC Zalău a fost învinsă pe teren propriu de vicecampioana Minaur Baia Mare, în etapa a V-a, iar după acest rezultat a căzut pe locul 9. În această perioadă, gruparea de sub Meseş are parte de adversari redutabili, cu excepţia partidei de duminică, când HC Zalău se va duela în capitală cu Ştiinţa Bucureşti.

Gruparea antrenată de Gheorghe Tadici întâlneşte o nou-promovată, care a pierdut toate meciurile din acest început de campionat. Chiar dacă vine după 5 înfrângeri, Ştiinţa este o echipă de luat în seamă, care are în lot şi jucătoare cu experienţă la acest nivel.

Echipa din Bucureşti beneficiază de aportul unor handbaliste cu state vechi în Liga Naţională, precum Andreea Tetean sau Gabriela Dobre, dar are în lot şi trei handbaliste din străinătate, pe Boljevic, Cavlovic şi pe angoleza Cazanga care este printre cele mai bune marcatoare ale echipei.

Ştiinţa are în lot şi două jucătoare care până nu demult evoluau pentru HC Zalău, Amalia Coman şi Andreea Tecar.

În ciuda adversarului incomod pe care îl întâlneşte duminică, HC Zalău este favorita jocului şi speră să se întoarcă cu o victorie. Sălăjencele au mare nevoie de cele 3 puncte, mai ales că după partida cu Ştiinţa urmează o altă serie de trei jocuri dificile, cu Gloria Bistriţa, Rapid Bucureşti şi SCM Rm. Vâlcea.

Partida dintre Ştiinţa Bucureşti şi HC Zalău se dispută duminică, de la ora 12.00, în Sala “Rapid”. Cele două echipe s-au mai întâlnit acum două luni, în sferturile Cupei României. Într-un joc disputat la Bistriţa, HC Zalău a trecut de Ştiinţa cu scorul de 29 – 22.

“Toate meciurile sunt dificile. Deşi este o nou-promovată, Ştiinţa are jucătoare cu experienţă, doi interi foarte buni, pe care dacă nu-i întâmpini oricând dau gol, dar şi un portar cu mare experienţă, pe Dobre şi extreme foarte bune.Au trei străine cu mare experienţă, iar Cazanga este o jucătoare care marchează multe goluri în fiecare meci. Vom încerca să venim cu puncte, pentru că avem în continuare un program difcil pe care trebuie să-l parcurgem. Noi nu avem obiectiv de primele locuri, dar trebuie să câştigăm nişte meciuri pentru că situaţia din clasament se complică”, ne-a declarat Gheorghe Tadici.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in HANDBAL