Connect with us

Administraţie

Primăria Agrij continuă modernizarea infrastructurii rutiere prin programul ”Anghel Saligny”

Administraţia locală condusă de primarul Ştefan Berar este gata pentru noi investiţii, iar prin noul program de finanţare aprobat de Guvernul României, comuna Agrij vrea să îşi dezvolte infrastructura rutieră, prin asfaltarea a peste 12 km de drumuri vicinale, dar şi prin asfaltarea a peste 2,5 km de străzi din comună care încă nu au fost asfaltate

Noul program de finanţare ”Anghel Saligny” aprobat de Guvernul României reprezintă o bună oportunitate şi pentru comuna Agrj, care prin fonduri guvernamentale vrea să îşi dezvolte infrastructura rutieră.

Administraţia locală condusă de primarul Ştefan Berar a pregătit deja două proiecte la acest program, prin care îşi propune să modernizeze 12,5 km de drumuri vicinale, până la stadiul de asfalt.

Primăria Agrij a pregătit un proiect şi pentru asfaltarea străzilor din comună, care încă nu au fost modernizate. Este vorba de o distanţă de aproximativ 2,7 km. Proiecte importante depuse la Compania Naţională de Investiţii

Primăria Agrij este pregătită şi pentru alte investiţii, care se vor derula prin Compania Naţională de Investiţii. Cinci proiecte au fost deja depus şi se aşteaptă finanţate pentru reabilitare primărie şi căminului cultural, a şcolii generale din Răstolţu Deşert, a punctului sanitar din Răstolţu Deşert şi pentru reabilitarea şi modernizarea dispensarului uman din Agrij.

Primăria a mai trimis o cerere de finanţare la CNI şi pentru înfiinţarea unui ştrand în localitatea Răstolţu Deşert. 

Prin Programul Anghel Saligny vom moderniza 12,5 km de drumuri vicinale, în mai multe zone, din Agrij şi Răstolţu Deşert. Sunt drumuri ocolitoare, care în momentul de faţă sunt din pământ, dar le vom aduce până la stadiul de asfalt. Ne-am gândit la acest proiect pentru a face legături între comune şi pentru a satisface cerinţele oamenilor de a ajunge mai uşor la terenurile agricole. Am mai depus o cerere pentru asfaltarea a 2,7 km de străzi în comună. Când va fi finalizat şi acest proiect, aproximativ 98% din străzile comunei vor fi asfaltate”, spune Ştefan Berar – primarul comunei Agrij.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Administraţie