Connect with us

FOTBAL

Reacţia lui George Zima după plecarea de la echipă. “Perioada petrecută la SCM Zalău o iau ca pe un CANON”


Tehnicianul s-a despărţit cu regret de formaţia zălăuană însă a pus punctul pe “i” şi a dat de înţeles că unele persoane din anturajul echipei nu l-au susţinut. Antrenorul a scos în evidenţă şi alte lucruri care nu i s-au părut normale la o echipă cu pretenţii


Începând de marţi, George Zima nu mai este antrenorul lui SCM Zalău. Tehnicianul a fost înlăturat de la echipă ca urmare a rezultatelor nefaste în cele opt etape, în care gruparea de sub Meseş a înregistrat patru înfrângeri.

Tehnicianul s-a despărţit cu regret de echipa pe care a fost aproape să o promoveze în Liga a II-a, dar pe care acum a lăsat-o pe locul 6 în Seria a X-a. După ce şi-a încheiat conturile cu SCM , antrenorul din Oradea a pus punctul pe “i” şi a dat de înţeles că nu a fost susţinut de toate persoanele din anturajul echipei. George Zima a scos în evidenţă şi alte lucruri care nu i s-au părut normale la o echipă cu pretenţii cum este SCM.

“Dacă ne uităm doar la situaţia actuală din clasament şi la rezultate, decizia lor poate fi catalogată drept una corectă şi benefică pentru club. Tot Sălajul ştie cum decurg lucrurile la Zalău şi că defapt este vorba de lupta malurilor aşa cum le-am spus mereu, nu despre performanţă, iar dacă se şi reuşeşte ceva e bine. Doar ca aceste reuşite sunt pe termen scurt, aşa cum a fost şi în sezonul precedent când plata finală a venit când a fost mai dureros. Chiar şi atunci au suferit alţii, iar unii râdeau în tribună de cele întâmplate. Imi pare nespus de rău că nu am reuşit şi sunt foarte supărat pe mine. Eu am muncit mult şi la acest club, am pus suflet şi pasiune, dar din păcate de data asta nu a fost cum mi-am propus. Mă repet şi acum, personal nu am nevoie de scuze, eu am condus echipa şi am o vină în aceste rezultate, dar am fost susţinut doar din vorbe, ca după prima înfrangere s-a mers pe metoda picăturii chinezeşti. Mă bucur că într-un final au realizat că sunt prea puternic pentru ei, că nu au cum să mă facă pe mine să plec prin aceste lucruri. Eu chiar mi-am dorit foarte mult şi am făcut totul în acest sens pe când unii din lojă aşteptau ca echipa să piarda. Eu voi merge acasa şi voi ţine în continuare cu echipa, să reuşească, cam asta e diferenţa între noi. După cele trei înfrangeri, am trimis mesaje celor care îmi puneau piedici, am cerut să ne vedem toţi, să vorbim, să ne unim şi să reuşim împreuna pentru Zalău, nu pentru Zima. Chiar am şi reuşit să câştigăm la CAO şi apoi să dublăm punctele cu victoria de acasă, dar nu a contat nimic, s-a aşteptat eşecul de la Dej. Eu trebuia să fiu demis după cele trei înfrângeri, pentru binele clublui, dar era greu pentru un nou antrenor să învingă la CAO, iar acum cu trei jocuri acasă se poate începe o nouă eră”, ne-a declarat George Zima.

Deşi avea contract până la final de sezon, George Zima a dat dovadă de caracter şi a reziliat înţelegerea fără să aibă pretenţia ca SCM Zalău să-i plătească toţi banii.


“Le mulţumesc frumos pentru tot, aceste şase luni le iau ca pe un canon. M-am dezvoltat prin ce am trecut, am avut de învăţat, voi merge mai departe pe drumul meu, dar ei vor rămâne aici şi vor continua lupta dintre ei, vor suna jucătorii, vor merge cu autocarul jucătorilor în deplasari şi nu se vor schimba. Da, rezultatele sunt dezamăgitoare, dar supărarea pe mine era luată personal si s-a făcut totul ca să nu am linişte. Chiar şi la final, mi-am arătat caracterul şi deşi puteam să nu accept decât rezilierea cu toţi banii primiţi, am renunţat la aproape toţi banii, din respect pentru oamenii de pe malul stâng, cei care m-au susţinut. Eu nu antrenez pentru bani, din contră, dau şi de la mine dacă simt ca este un ajutor pentru jucători sau dacă se anulează masa dupa meci. Le doresc tuturor multă sănătate și să-i ajute Dumnezeu să îşi îndeplineasca obiectivele sportive! SCM Zalau la bine si la “greu”, a concluzionat Zima.

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 20 octombrie.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in FOTBAL