Connect with us

Social

ULTIMA ORĂ! Grădinița “Ion Creangă” Zalău a pus lacătul! Peste 300 de copii, obligaţi să urmeze cursurile în sistem on-line

Ca urmare a depistării mai multor cazuri de COVID-19, atât în rândul copiilor, cât şi în rândul cadrelor didactice, Consiliul de Administraţie al cunoscutei unităţi de învăţământ preşcolar din municipiul Zalău a aprobat decizia de a suspenda cursurile în sistem ”faţă în faţă”, pentru următoarele două săptămâni

În ultima perioadă, şi Grădinița cu Program Prelungit “Ion Creangă” din Zalău s-a confruntat cu cazuri de COVID-19, atât în rândul copiilor, cât şi în rândul cadrelor didactice. De fiecare dată, problemele au fost rezolvate prin suspendarea cursurilor grupei unde a fost fost confirmat cazul.

De data aceasta, însă, numărul de persoane infectate cu SARS-CoV-2 este mai mare, iar cazurile au fost semnalate la nu mai puţin de şapte dintre cele 11 grupe de preşcolari.

Ca urmare, conducerea unităţii a luat în calcul suspendarea cursurilor. Întrunit azi, 19 octombrie, în şedinţă extraordinară, Consiliul de Administraţie al Grădiniței ”Ion Creangă” a aprobat decizia de a suspenda cursurilor în sistem ”faţă în faţă” şi desfăşurarea acestora în sistem on-line, în perioada 9 octombrie – 1 noiembrie 2021, pentru toate cele 11 grupe de grădiniţă.

Hotărârea a fost propusă spre avizare atât către Direcţia de Sănătate Publică Sălaj, cât şi către Inspectoratul Școlar Județean Sălaj.

Astfel, timp de 14 zile, cei peste 300 de copii care urmează cursurile acestei unităţi de învăţământ vor învăţa în sistemul on-line. Totodată, conducerea grădiniţei a ţinut să sublinieze că, dacă în această perioadă apar simptome de COVID-19 vreun copil, părinţii trebuie să informeze de urgenţă mediul de familie.

În conformitate cu prevederile Ordinului MEC-MS din nr.5196/1756 din 3 septembrie 2021, pentru aprobarea măsurile de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/insitituţiilor de învăţământ, în condiţii de siguranţă epidemiologică, pentru prevenirea îmbolnăvărilor cu virusul Sar-COV- 2, art. 2 şi art. 6, Consiliul de Administraţie al Grădiniței cu Program Prelungit  ”Ion Creangă” Zalău, întrunit în şedinţă extraordinară în data de 19 octombrie, în urma analizei la nivelul unităţii de învăţământ a aprobat şi propus spre avizare către DSP Sălaj şi ISJ  Sălaj

Suspendarea cursurilor în sistem ”faţă în faţă” şi desfăşurarea acestora în sistem on-line, în perioada 9 octombrie – 1 noiembrie 2021, pentru toate cele 11 grupe de grădiniţă.

Menţionăm că grădiniţa noastră funcţionează cu 11 grupe de preşcolari, cu un număr total de 303 copii, iar azi, ca urmare a confirmării unui nou caz de COVID-19 la un cadru didactic şi având în vedere că în prezent sunt afectate 7 grupe de copii dintre cele 11 s-a dispus măsura de Suspendarea cursurilor în sistem ”faţă în faţă” şi desfăşurarea acestora în sistem on-line pentru toate cele 11 grupe de grădiniţă, pentru o perioadă de 14 zile.

Şi informarea dumneavoastră, în calitate de părinţi, în legătură cu faptul că dacă apar simptome de COVID-19 la copii, să informaţi imediat medicul de familie.

Vă mulţumesc pentru înţelegere şi vă doresc multă sănătate!!! Ţinem legătura!!!”.

Director,

Prof. dr. Negru Emilia Gheorghina

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Social