Connect with us

Social

Fals în declaraţii sau zădărnicirea combaterii bolilor – ilegalităţi descoperite în Sălaj la o razie pentru verificarea respectării măsurilor impuse pentru limitarea pandemiei

Razie de amploare, în weekend, pe raza județului Sălaj pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19. Oamenii legii au fost constatate 6 infracțiuni în legătură cu pandemia de Covid-19, dintre care 4 de zădărnicirea combaterii bolilor și una de fals în declarații. S-au aplicat peste 20 de sancţiuni contravenţionale

Autorităţile din Sălaj au făcut, în noaptea de sâmbătă spre duminică, o razie pentru verificarea respectării măsurilor impuse pentru limitarea pandemiei.  Au fost organizate 2.223 de acțiuni în teren, în special, în locuri aglomerate, la agenți economici și în mijloacele de transport în comun.

Polițiștii au acționat împreună cu jandarmi, polițiști de frontieră, cadre ISU, polițiști locali, reprezentanți ai ANSVSA, ANPC, Ministerului Sănătății, Ministerului Muncii și Protecției Sociale, Ministerului Transporturilor și ai autorităților publice locale, pentru protejarea sănătății publice.

În urma acţiunii derulate, au fost constatate 6 infracțiuni în legătură cu pandemia de Covid-19, dintre care 4 de zădărnicirea combaterii bolilor și una de fals în declarații.

De asemenea, polițiștii au aplicat 9.818 sancțiuni contravenționale, în valoare de 1.505.535 de lei, celor care nu au respectat normele de protecție sanitară.

În județul Sălaj, sâmbătă și duminică, au fost contituite 6 echipe mixte de control, formate din polițiști, jandarmi și pompieri, care au instruit și verificat operatorii economici din domeniul HORECA, cu privire la respectarea măsurilor stabilite de autorități pentru prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19.

În cadrul acestor activități au fost legitimate peste 160 de persoane, au fost verificate 72 de societăți comerciale și au fost instruiți tot atâția administratori ai localurilor la care se desfășurau evenimente private.

Totodată, pentru nerespectarea măsurilor individuale de protecţie au fost aplicate 23 de sancţiuni contravenţionale.

„Astfel de acțiuni vor fi derulate și în perioada următoare, în vederea limitării efectelor pandemiei. Recomandăm cetățenilor să respecte prevederile legale pentru prevenirea răspândirii pandemiei de Covid-19, să poarte masca de protecție, să păstreze distanțarea fizică și să respecte interdicțiile privind deplasarea sau libera circulație. Reamintim faptul că, în localitățile în care incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile publice închise și deschise, precizează reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Social