Connect with us

Actualitate

O delegație de experți ai OMS ajunge în România, din cauza situației epidemiologice dezastruoase

O delegație de experți ai Organizației Mondiale a Sănătății vor veni în România pentru a da o mână de ajutor autorităților în lupta cu valul 4 al pandemiei. Într-o singură săptămână România a înregistrat peste 2000 de decese

Organizația Mondială a Sănătății se implică în România pentru a rezolva criza sanitară și pentru impulsionarea campaniei de vaccinare anti-COVID, a confirmat Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS.

Reprezentanții OMS vor avea luni o teleconferință cu conducerea INSP în care vor discuta modul în care organizația se poate implica pentru a ajuta România să depășească criza a dus sistemul sanitar aproape de colaps, dar și pentru a impulsiona campania de vaccinare anti-COVID.

România este în acest moment una dintre țările cele mai afectate la nivel global din cauza pandemiei COVID-19.

Mai multe state din Uniunea Europeană și Republica Moldova au oferit sprijin României pentru a o ajuta să traverseze criza COVID-19. În ultima săptămână, România a înregistrat 2062 de decese în urma infectării cu coronavirus.

Dr, Dorit Nitzan, director de urgență la Biroul regional pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății,a subliniat faptul că Romania este o tara cu care OMS-ul are relatii foarte bune, iar faptul ca romanii nu se vaccineaza e „dureroasa”.

”Incercam sa vedem ce putem face ca sa ajutam Romania.

E devastatoare situatia.

Primul pas o sa fie o incercare de a vaccina pe toti cei care vor sa se vaccineze.

O sa facem tot ce putem. Acum incercam sa gasim medicamente ca sa le putem trimite in Romania”, a spus Dr. Dorit Nitzan.

Dezastrul sanitar din România atrage atenția specialiștilor de la Organizația Mondială a Sănătății.

Potrivit medicului Alexandru Rafila, OMS va susține luni o teleconferință cu specialiștii din Institutul Național de Sănătate Publică. Problemele care vor fi abordate sunt:

  • oprirea răspândirii virusului COVID-19 și a creșterii numărului de infectări;
  • soluții pentru tratarea pacienţilor care se află în stare gravă
    creșterea ratei de vaccinare

De remarcat că informația a fost confirmată și de Alexandru Rafila. Actualul parlamentar PSD a fost reprezentantul României la OMS

”Da, am informații în acest sens. Am discutat cu directorul general al OMS și el și-a exprimat îngrijorarea față de situația din România.

În ceea ce privește vaccinarea, mâine va avea loc o teleconferință a celor de la INSP cu experții de la OMS”, a spus Rafila.

Vă readucem aminte și că șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a anunţat că Organizaţia Mondială a Sănătăţii a comunicat că urmează să aducă în România 200 de concentratoare de oxigen.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Actualitate