Connect with us

HANDBAL

FOTO&VIDEO. Vicecampioana României, prea tare pentru echipa lui Tadici. Minaur învinge la Zalău

Tânăra echipă a Zalăului a jucat cu ambiţie şi ardoare partida de azi cu Minaur Baia Mare şi chiar a avut momente în care tabela de marcaj le-a fost favorabilă. Până la urmă, diferenţa de valoare dintre cele două loturi s-a văzut şi vicecampioana României s-a impus în Sala Sporturilor “Gheorghe Tadici” la o diferenţă de 3 goluri

După o pauză de două săptămâni, Liga Naţională a revenit înn actualitate cu etapa a V-a, programată în acest weekend. Azi după-amiază, HC Zalău a primit vizita vicecampioanei României, care avea însă un punctaj mai slab înaintea rundei.

Oricum, diferenţa de valoare dintre loturile celor două echipe este destul de mare, astfel că favorită era tot Minaur Baia Mare. Suprinzător, însă, elevele antrenoarei Elena Tadici au început mai bine şi în minutul 2 tabela indica 2 – 0! A urmat un forcing al maramureşencelor, concretizat cu 6 goluri consecutive, deşi de la banca tehnică a Zalăului se solicitase şi un TO. În ciuda eforturilor făcute de sălăjence, Minaur a condus ostilităţile până la pauză, având în permanenţă o diferenţă de 3 – 4 goluri pe tabelă.

Diferenţa de 4 goluri a continuat şi la începutul reprizei secunde. Încet-încet, HC Zalău s-a apropiat de adversară, astfel că în minutul 40 scorul era 17 – 18. Au urmat momente încinse, dar şi ratări monumentale şi parade salvatoare ale celor doi portari. Teodora Popescu putea egala, dar a ratat o aruncare de 7m! La cealaltă poartă, Paula Teodorescu a avut o intervenţie extraordinară şi a iniţiat un atac care avea să fie finalizat cu gol de Gabriela Vrabie: scor 18 – 18, în minutul 44. A urmat o aruncare de la 7m ratată şi de Minaur, prin japoneza Fujita Asuka.

În minutul 46, Gabriela Vrabie a dus Zalăul în avantaj, iar Toth Krisztina a marcat pentru 20 – 18! Era momentul nostru. Din păcate, nu a fost să fie, deoarece tânăra echipă nu a putut depăşi presiunea jocului, iar Minaur a reuşit să marcheze trei goluri în doar două minute prin Burlachenko Yaroslava (2) şi Ana Maria Tănăsie, revenind în avantaj.

Ucraineanca Burlachenko a mai înscris de două ori şi scorul era 20 – 23, în minutul 54. Chiar şi atunci, HC Zalău nu a cedat şi – prin reuşitele jucătoarelor Loredana Vartic şi Mouna Jlezi – au revenit în joc (22 – 23, min. 55).

În ultimele cinci minute, a venit momentul ca Cristian Laslo să îşi intre în rol. Internaţionala noastră a marcat de trei ori şi victoria a fost de partea formaţiei din capitala Maramureşului, deşi Toth Krisztina a înscris încă o dată pe final.

Până la urmă, Minaur Baia Mare câştigă pe merit la poalele Meseşului, dar şi tânăra formaţie a Zalăului poate creşte, deoarece arată potenţial.

HC Zalău – Minaur Baia Mare 23 – 26 (10 – 14)

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in HANDBAL