Connect with us

ARTE MARTIALE

Sunt… periculoase. Karateka de la Vidalis Zalău au urcat pe podium la o competiţie internaţională

Iris Bolduţ, Ayana Nistor şi Celia Stejeran au reuşit să urce pe podium la cea de-a treia ediţie a Romanian International Cup, competiţie desfăşurată recent la Sibiu

Recent, municipiul Sibiu a fost gazda celei de-a treia ediţii a Romanian International Cup, o competiţie puternică de karate kyokushin. S-au aflat la start peste 350 de sportivi din ţări precum România, Ucraina, Ungaria, Bulgaria şi Polonia.

Organizatorii au propus mai multe categorii de vârstă, începând de la U 12, până la U 20. Judeţul Sălaj a fost reprezentat de o delegaţie formată din patru sportive, toate de la CS Vidalis Zalău. Este vorba despre Iris Bolduţ, Ayana Nistor, Celia Stejeran şi Karina Ciupe, sportivele fiind însoţite la această competiţie de antrenorul Cristian Bolduţ.

Cel mai bun rezultat a fost obţinut de Iris Bolduţ, cea care a cucerit medalia de argint la kata, la categoria de vârstă U 14. La această categorie de vârstă au fost 24 de sportivi. Ayana Nistor şi Celia Stejeran au avut de asemenea o comportare deosebită la U 16, reuşind să obţină medaliile de bronz. Nistor a ocupat locul 3 la kata, în timp Ciupe s-a clasat pe locul 3 la categoria -60 kg la kumite.

“Ţinând cont de context şi numărul de antrenamente, rezultatele sunt bune. Sigur, să obţii rezultate şi mai bune de atât la un asemenea concurs este foarte greu. Au fost prezenţi sportivi mult mai experimentaţi decât noi şi e foarte greu să obţii medalii la competiţiile acestea. Sunt mulţumit de fete, mergem înainte şi vedem ce putem îmbunătăţi”, ne-a declarat Cristian Bolduţ.

Sensei Cristian Bolduţ este antrenor la CS Vidalis Zalău, iar ca sportiv este legitimat la CS Rokan Sibiu. De curând, multiplul campion şi-a înfiinţat propriul club, pe care urmează să-l afilieze la Federaţia de Karate Kyokushin, proces care durează mai mult decât s-ar fi aşteptat din cauza unei birocraţii stufoase.

Până una alta, Cristian Bolduţ a fost invitat luna trecută să participe ca instructor la Stagiul Naţional al Belgiei, acolo unde le-a predat celor prezenţi tainele acestui sport. Au fost prezenţi sportivi din  Belgia, Franţa, Elveţia, Germania, Turcia, Azerbaidjan şi Olanda.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in ARTE MARTIALE