Connect with us

Administraţie

Primăria Năpradea a pregătit trei proiecte la programul “Anghel Saligny”, prin care toate străzile şi uliţele vor fi ASFALTATE!

Administraţia locală este pregătită să acceseze fonduri guvernamentale la noul program prin care vrea să asfalteze străzile şi uliţele care au mai rămas de asfaltat în Someş-Guruslău, Traniş, Cheud şi Vădurele, dar să construiască şi un pod peste vale în satul Cheud. “Este un program foarte bun pentru mediul rural”, spune primarul Vasile Fodor

Comuna Năpradea a cunoscut o amplă dezvoltare în ultimii ani. S-au atras fonduri guvernamentale şi fonduri europene, prin care în comună s-a modernizat infrastructura rutieră, s-au pus la punct şcolile şi clădirile publice, dar s-au făcut şi alte lucrări extrem de utile pentru cetăţeni.

Primăria nu vrea să se oprească aici şi îşi propune să modernizeze toate străzile şi uliţele din comună, pe care încă nu a ajuns asfaltul.

Administraţia locală a pregătit deja proiecte pentru modernizarea infrastructurii rutiere în satele Someş-Guruslău, Traniş, Cheud şi Vădurele, dar şi pentru construirea unui pod peste vale în satul Cheud.

Primăria Năpradea va depune toate cele trei proiecte la noul program “Anghel Saligny” demarat de către Guvern.

Un proiect vizează modernizarea şi asfaltatea uliţelor în Someş-Guruslău şi Traniş, pe o distanţă de 13,2 km. În cele două sate se lucrează deja la aducţiunea de apă, care se va finaliza în 2022, urmând ca lucrările de asfaltare să poată începe doar după finalizarea proiectului de aducţiune a apei.

Administraţia locală a pregătit un proiect şi pentru asfaltarea străzilor în satul Vădurele, pe o distanţă de 3 km, iar al treilea proiect include satul Cheud, unde se va asfalt o uliţă pe o distanţă de 800 m pe vale, dar se va construi şi un pod peste vale.

Valoarea celor trei proiecte se ridică la aproximativ 20 de milioane lei, iar  primarul este optimist că aceste proiecte se pot implementa. Când ele vor fi finalizate, comuna Năpradea va avea asfaltate toate străzile şi uliţele.

“Este un program foarte bun, cum au fost şi celelalte, indiferent de cine au fost susţinute şi de culoarea politică. Este un program bun pentru mediul rural având în vedere că pe fonduri europene nu putem depune asemenea proiecte, deoarece condiţiile nu ne permit. Singura şansă sunt fondurile guvernamentale. Sperăm ca toate cele trei proiecte să fie aprobate şi să intre la finanţare.   Obligaţia noastră este să le depunem şi să le susţinem. Sper ca de anul viitor să începem să lucrăm”.

Vasile Fodor – primarul comunei Năpradea

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Administraţie