Connect with us

DIVIZIA A1

Vicecampioana SCM Zalău, pentru prima dată în faţa fanilor la un meci oficial

La mai bine de un an de la înfiinţare, gruparea zălăuană are ocazia să joace pentru prima dată în faţa fanilor la un meci oficial. Sâmbătă, în etapa a II-a din Divizia A1, vicecampioana întâlneşte pe Rapid Bucureşti. În sală pot fi prezenţi aproximativ 450 de suporteri (50% din capacitatea sălii), însă cei care vor să intre la meci trebuie să facă dovada că s-au vaccinat sau au trecut prin boală

Sâmbătă, ora 19.00, Sala Sporturilor “Gheorghe Tadici”: SCM Zalău – Rapid Bucureşti

Deşi s-a înfiinţat în vara trecută, SCM Zalău încă nu a avut ocazia să joace un meci oficial acasă, cu public în tribune. Sezonul trecut a fost unul atipic, astfel că toate jocurile s-au desfăşurat în turnee, iar sălile au fost închise.

Situaţia s-a mai reglementat în noua stagiune, în care iubitorii voleiului pot reveni în tribune, dar în anumite condiţii. Cum în municipiul Zalău, rata de infectare este trecută de 6 la mia de locuitori, competiţiile sportive se pot organiza cu ocuparea a maxim 50% din capacitatea tribunelor, cu condiţia ca spectatorii să fie vaccinaţi sau trecuţi prin boală. Astfel, pentru prima dată, vicecampioana poate avea susţinere din tribune, la partida de sâmbătă, cu Rapid Bucureşti.

La prima vedere, adversarul din etapa a II-a pare unul facil pentru gruparea antrenată de Marius Lazăr. SCM Zalău primeşte vizita unei nou-promovate, care se bazează doar pe jucători români. Rapid Bucureşti dispune şi de aportul unor voleibalişti care au câţiva ani de Divizia A1. Este vorba de Alexandru Dragomir, Paul Crăciun, Bogdan Bratosin sau Alexandru Muscină, acesta din urmă evoluând acum două sezoane şi pentru Volei Municipal Zalău.

Rapid Bucureşti vine la Zalău după o înfrângere în faţa Stelei, iar şansele bucureştenilor sunt reduse pe terenul vicecampioanei.

Şi aceste meciuri trebuie tratate cu maximă seriozitate, pentru că s-a văzut şi în prima etapă, când Dinamo era să piardă la Baia Mare, dar până la urmă s-a impus cu 3 – 2. Întâlnim o echipă nou-promovată, pe care încă nu am văzut-o, dar în mod normal nu ar trebui să avem probleme în obţinerea unei victorii de 3 puncte. Noi la meciurile de acasă vrem să oferim şi spectacol. Aşteptăm lumea la sală, să vină şi să vadă echipa, chiar dacă jucăm cu adversari mai uşori. Aceste meciuri mai uşoare sunt datorită nouă, pentru că avem un lot bun. Nu e treaba noastră că alţii sunt la un nivel mai scăzut. Pentru noi este important să nu facem gafe în aceste meciuri”, ne-a declarat managerul Adrian Feher.

Partida dintre SCM Zalău şi Rapid Bucureşti are loc sâmbătă, de la ora 19.00, în Sala Sporturilor “Gheorghe Tadici”.

“Aşteptăm cu nerăbdare primul meci pe teren propriu din acest sezon, în care putem avea şi fanii alături de noi. Avem nevoie de susţinerea lor. Tratăm fiecare meci cu maximă seriozitate, indiferent de nivelul adversarului, iar obiectivul nostru este câştigarea celor 3 puncte”, a spus Rareş Bălean.

Etapa a II-a se dispută sâmbătă, după programul:

SCMU Craiova – Dinamo Bucureşti – vineri

Unirea Dej – CS Titanii Bucureşti – vineri

Steaua Bucureşti – Explorări Baia Mare

SCM Zalău – Rapid Bucureşti

Arcada Galaţi – CSU Vest Timişoara

Ştiinţa Bucureşti – “U” Cluj

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in DIVIZIA A1