Connect with us

Social

FOTO – Acțiuni de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2 la Zalău

Polițiștii sălăjeni, împreună cu jandarmii și polițiștii locali, au continuat activitățile de prevenire și de verificare a modului de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2

Având în vedere creșterea incidenței cazurilor de confirmate cu COVID-19, astăzi, 13 octombrie, polițiștii sălăjeni împreună cu polițiștii locali și jandarmii au desfășurat o acțiune de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2, în municipiul Zalău.

De asemenea, au fost desfășurate acțiuni de informare a cetățenilor cu privire la măsurile impuse, pe raza întregului județ, privind obligativitatea purtării măștii de protecție și păstrarea distanțării pentru toate persoanele prezente, in următoarele spații publice: în zonele cu trafic pietonal, piața agroalimentară, dar și la centrul comercial.

Cu această ocazie, polițiștii au înmânat  și măști de protecție persoanelor.

În ultimele două zile, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Zalău și cei ai secției arondate, în urma acțiunilor întreprinse, au aplicat peste 150 de sancțiuni contravenționale, pentru diferite încălcări ale normelor legale în vigoare.

Totodată, purtarea măștii de protecție devine obigatoriu în toate spațiile publice deschise, atunci când incidența cumulată în ultimele 14 zile depășește 6 la mia de locuitori.

Intervenţiile vor continua în sistem integrat și în perioada următoare, în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanțare fizica, precum și a prevenirii și limitării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

La recomandarea acestora, că portul măștii de protecție devine obigatoriu în toate spațiile publice deschise, atunci când incidența cumulată în ultimele 14 zile depășește 6 la mia de locuitori și să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică, pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Social