Connect with us

Politică

Sălăjeanul Dacian Cioloş, desemnat noul prim-ministru al României! “Este o onoare și o mare responsabilitate. Suntem gata să ne asumăm responsabilitatea guvernării”

În această seară, președintele României – Klaus Iohannis – l-a desemnat pe preşedintele USR pentru funcția de prim-ministru și l-a mandat să formeze un nou Guvern

În urma demiterii Guvernului Cîţu prin moţiunea de cenzură de săptămâna trecută, preşedintele României a chemat reprezentanţii partidelor politice din Parlament pentru consultări în ce priveşte propunerile pentru funcţia de premier.

În această seară, președintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe Dacian Cioloş pentru funcţia de prim-ministru. Totodată, preşedintele USR va trebui să formeze un nou guvern.

Reprezentanţii USR au anunţat că această formaţiune politică este pregătită să își asume responsabilitatea guvernării și să inițieze imediat negocieri cu PNL și UDMR pentru un guvern care să scoată România din criză.

Tot în această seară, va avea loc o ședință de Birou Național pentru stabilirea echipei de negocieri și a mandatului de a forma cât mai rapid un guvern cu puteri depline, care să gestioneze pandemia, explozia prețurilor la energie și reformele din PNRR.

USR susține în continuare că cea mai bună soluție pentru România astăzi este un guvern USR-PNL-UDMR cu un nou prim-ministru și cu un program de guvernare, care să fie respectat de partenerii de coaliție. Propuneri, cu care USR a mers astăzi la consultări.

„Președintele Klaus Iohannis mi-a cerut în această seară să formez un nou guvern. Este o onoare și o mare responsabilitate pentru care suntem pregătiți, așa cum am și anunțat încă de la plecarea USR din guvern. Suntem gata să ne asumăm responsabilitatea guvernării și să pornim negocierile cu celelalte partide. Obiectivul nostru este să scoatem România din criză și pentru asta e nevoie de multă responsabilitate din partea tuturor forțelor politice. Vom avea o ședință de Birou Național pentru stabilirea echipei de negocieri și a mandatului de a forma cât mai rapid un guvern. Liniile principale sunt gestionarea pandemiei, explozia prețurilor la energie și reformele din PNRR”, a punctat Dacian Cioloș.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Politică