Connect with us

Politică

Florian Neaga, după ce a votat pentru demiterea premierului: “Am înlăturat guvernul Cîțu pentru a opri declinul periculos de rapid spre o criză de proporții”

Așa după cum era de așteptat, Guvernul condus de premierul Florin Cîțu a fost demis în Parlament, în urma moțiunii de cenzură care a fost inițiată de PSD și care a fost votată cu ajutorul celor de la USR și AUR. Între cei care au votat pentru plecarea lui Cîţu s-a aflat şi deputatul PSD, Florian Neaga

Astfel, potrivit numărătorilor oficiale, au fost înregistrate 281 de voturi pentru demiterea Guvernului Cîțu, în condițiile în care era nevoie de doar 234 de voturi.

La votul moțiunii de cenzură au fost prezenți 318 din cei 466 parlamentari și a fost votată de 281 de deputați și senatori, iar printre cei care au votat pentru schimbare a fost și deputatul PSD, Florian Neaga.

Imediat după ședință, parlamentarul a dezvăluit care au fost și motivele pentru care a votat pentru plecarea lui Cîţu.

Am înlăturat guvernul Cîțu pentru a opri declinul periculos de rapid spre o criză de proporții

Guvernul Cîțu tocmai a fost demis și s-a pus stop unei alunecări periculoase a României pe o pantă abruptă a declinului economic și social. Administrarea țării de către Florin Cîțu și oamenii lui s-a dovedit un eșec total.

Moțiunea de cenzură depusă de PSD a fost votată azi de 281 de parlamentari, care au decis că România nu are de ce să continue spre dezastru. Cîțu a adus deja criza economică, suprapusă nefericit peste cea a pandemiei. Nu avem de ce să riscăm o criză socială de proporții.

Românii se confruntă cu creșteri de prețuri înfiorătoare. Energia, combustibilul, mâncarea, medicamentele, toate înregistrează creșteri de prețuri care pun sub o presiune colosală nivelul de trai. Viața sub toate aspectele este mai grea. Foarte multe din întreprinderile românești nu mai fac față. Incompetența se traduce inclusiv în zece incendii în spitalele din România în mai puțin de un an, în care au murit peste 20 de oameni. Măsurile împotriva pandemiei sunt haotice, nu sunt niciun fel de premise că vor da rezultatele asteptate. Bolnavii cu afecțiuni cronice nu au acces la ingrijiri medicale. Învățământul este în derivă. Nu se mai construiesc nici autostrăzi. Totul parcă se dărâmă, se pierd resurse importante, în condițiile în care împrumuturile externe cresc cu 1700 de euro pe secundă.

PNL, alături de USR și UDMR au dat greș în întregime de când au preluat guvernarea. Nu au reușit să genereze soluții. Ne așteaptă o perioada grea, dificilă, în care vor fi necesare măsuri dureroase. Iar alegerile anticipate pot fi o soluție de rezolvare a acestei grave crize politice!, a transmis Florian Neaga.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Politică