Connect with us

Social

Castrul roman de la Porolissum, văzut prin ochii fotografului Andrei Rablou

Tânărul fotograf a fost invitat la Porolissum de Noaptea Cercetătorilor Europeni. Acesta îşi propune chiar şi realizarea unui film documentar despre unul dintre cele mai importante puncte turistice din judeţul Sălaj

Andrei Rablou a fost cel mai tânăr fotograf invitat de Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău la un eveniment propus de Noaptea Cercetătorilor Europeni de a descoperi Castrul roman de la Porolissum.

Andrei are doar 21 de ani, a fost elev la Colegiul Tehnic ”Alesandru Papiu Ilarian” din Zalău, iar acum este student la Politehnică.

Este pasionat de fotografii, iar acum a ales să se axeze şi pe cinematografie.

Acesta a acceptat invitația la un eveniment în intenţia de a-şi propune realizarea unui film documentar realizat la Porolissum, de Noaptea Cercetătorilor Europeni.

”Am început să fac poze undeva pe la 16 ani. Am încercat mai multe tipuri de fotografie: de eveniment, portrete, peisaje, recent chiar și pe film. Deși am început cu fotografia, am ales să mă axez pe cinematografie, având în minte arta documentară sau de ce nu, chiar și ceva filme”, mărturisește tânărul fotograf zălăuan.

Noaptea Cercetătorilor Europeni (eveniment organizat în majoritatea statelor Uniunii Europene) face știința accesibilă tuturor, prin activități științifice ce combină educația cu divertismentul, organizându-se expoziții, experimente în care publicul este implicat activ, conferințe, jocuri, concursuri și multe altele.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Social