Connect with us

Actualitate

Ultima oră. Facebook a căzut complet luni seară, în toată lumea / Probleme și cu WhatsApp și Instagram

Numeroși utilizatori a rețelelor de socializare Facebook, WhatsApp și Instagram au raportat probleme de funcționare, aplicație deținută de Facebook

Zeci de mii de utilizatori de Internet din România, Statele Unite, Mexic, Franța, Norvegia, Grecia și alte țări au raportat că nu au putut accesa serviciile Facebook și Instagram. De asemenea, funcția de Messenger a Facebook nu funcționează.

Problemele au apărut luni în jurul orei 18:40 a României și la redactarea acestui text încă nu s-au rezolvat. Vineri, pe 1 octombrie, serviciile Facebook au mai întâmpinat aceste probleme, dar și-au revenit la scurt timp.

Utilizatorii care au încercat să intre pe versiunea de desktop a Whatsapp au fost întâmpinați cu mesaje privind lipsa “can’t be reached” sau ”Computer neconectat. Asigurați-vă că computerul dvs. are o conexiune activă la internet” , în timp ce pe versiunea de aplicație mesajele nu se transmit.

Facebook a recunoscut că utilizatorii întâmpină probleme în accesarea aplicațiilor sale, dar nu au furnizat niciun fel de detalii despre natura problemei sau despre câți au fost afectați de întrerupere.

Lucrăm pentru ca lucrurile să revină la normal cât mai repede posibil și ne cerem scuze pentru orice inconvenient” au spus cei de la Facebook, citați de Reuters.

Experții în securitate care au urmărit situația au declarat, pentru Reuters, că întreruperea ar fi putut fi declanșată de o eroare de configurare, care ar putea fi rezultatul unei greșeli interne, deși teoretic ar fi posibilă și sabotarea de către cineva din interior.

Un hacker din exterior este văzut de experții citați ca fiind mai puțin probabil. Un atac cibernetic care ar putea copleși unul dintre cele mai populare site-uri din lume ar necesita fie coordonarea între grupuri criminale puternice, fie o tehnică foarte inovatoare.

În România, numărul reclamațiilor pe Downdetector era de aproape 5.000, apogeul fiind atins în jurul orei 19:00.

Paginile de Facebook, WhatsApp și Instagram nu se încarcă nici pe varianta desktop, dar nici pe telefoane.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Actualitate