Connect with us

Social

Dinu Iancu Sălăjanu, “profesor” pentru o oră

În vederea îmbunătățirii acțiunilor de prevenire și atenuare a răspândirii COVID-19, preşedintele Consiliul Judeţean Sălaj a avut loc azi o întâlnire cu elevii şi cadrele didactice de la Colegiul Național “Silvania” din Zalău

Cu această ocazie, Dinu Iancu Sălăjanu a ocupat scaunul de profesor şi în locul unei ore de matematică, informatică sau limba română, s-a vorbit despre importanţa acțiunilor de prevenire și atenuare a răspândirii COVID-19. Totul, într-o perioadă tulbure, în care incidenţa din municipiul Zalău se aproape la 8 la mia de locuitori.

Cu această ocazie, preşedintele Consiliului Judeţean a subliniat că pandemia a provocat un șoc imens pentru sistemul educațional și a generat pierderi considerabile. Pentru aceasta, copiii noștri au nevoie de educație, au nevoie de socializare şi de o prezență fizică la cursuri este importantă.

“Este al doilea an școlar care se desfășoară sub semnul pandemiei. Din păcate, rata de infectare este în continuă creștere, iar mutațiile pe care virusul SARS-CoV2 le-a suferit l-au făcut mai contagios și mai agresiv. Presiunea pe unitățile spitalicești este foarte mare, toate paturile ATI pentru COVID-19 din Spitalul Județean sunt ocupate și în fiecare zi se înregistrează noi decese. În acest context, cred că este vital ca fiecare dintre noi – de la autorități, la cadre didactice, elevi și părinți, să dăm dovadă de responsabilitate, să ne informăm din surse oficiale și să avem grijă de sănătatea noastră și a celor din jur. Pandemia a reprezentat un șoc imens pentru sistemul educațional și a generat pierderi considerabile. Copiii noștri au nevoie de educație, au nevoie de socializare, de aceea, prezența fizică la cursuri este importantă. Respectarea strictă a măsurilor de prevenire a răspândirii infectării cu noul coronavirus, precum și vaccinarea ne vor permite să păstrăm școlile deschise pentru o perioadă cât mai lungă de timp și în siguranță. Am convingerea că dacă vom fi o comunitate unită, vom reuși să trecem cu bine peste aceste momente extrem de dificile”, a declarat Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele CJ Sălaj.

Administraţia judeţeană anunţă că astfel de întâlniri vor fi organizate, în perioada următoare, și în alte unități de învățământ din județ.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Social