Connect with us

Social

Prima bancnotă cu chipul unei femei, lansată de BNR: Ecaterina Teodoroiu va fi pe bancnota de 200 de lei!

Europarlamentarul Corina Crețu – originară din judeţul Sălaj (com. Năpradea) – a anunțat pe rețelele de socializare ca Banca Națională a României va lansa în această toamnă, prima bancnotă pe care apare chipul unei femei

Chipul eroinei Ecaterina Teodoroiu va apărea pe noua bancnotă de 200 de lei. Această valoare nominală a mai fost utilizată în istoria emisiunilor de bancnote românești și se regăsește printre cele aflate în circulație în zona euro.

“Am aflat cu bucurie faptul că în această toamnă – sa sperăm după multe amânări – Banca Națională a României va lansa prima bancnotă cu portretul unei femei reprezentative pentru istoria țării. Cu această ocazie, România va marca un moment important în încurajarea afirmării femeilor și în recunoașterea contribuției substanțiale pe care au avut-o în diferite momente ale istoriei”, a scris Corina Crețu pe Facebook.

Europarlamentarul Corina Crețu a și postat o fotografie cu ceea ce pare a fi o bancnotă de 200 de lei pe care a fost inscripţionat bustul Ecaterinei Teodoroiu.

Cătălina Vasile Teodoroiu, născută la data de 14 ianuarie 1894, la Vădeni (judeţul Gorj), a fost cercetașă și participantă la Primul Război Mondial.

A murit în data de 22 august 1917, la vârsta de 23 de ani, la sfârșitul bătăliei de la Mărășești, luptând în fruntea unui pluton de infanterie al Armatei Române!

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Social