Connect with us

Actualitate

Jos pălăria. Zeci de beneficiari ai ajutorului social s-au angajat. AJOFM Sălaj, în parteneriat cu Primăria Jibou a organizat o bursă a locurilor de muncă la iniţiativa viceprimarului Vlad Paşcalău!

În această dimineţă, la Casa de Cultură din oraşul Jibou a avut loc Bursa Locurilor de Muncă, un eveniment organizat cu sprijinul Primăriei Jibou şi la care au fost prezenţi mai mulţi angajatori din judeţ.

Au fost invitate să participe toţi oamenii din judeţ care nu au un loc de muncă, deşi starea de sănătate le permite acest fapt.

Totul a început cu un discurs susţinut de viceprimarul oraşului Jibou, Vlad Paşcalău. Tânărul “vice” i-a îndemnat pe şomeri să aibă curaj şi să încerce să-şi găsească un loc de muncă şi să nu se mai ascundă în spatele unor scuze.

La Jibou au fost prezente firme consacrate la nivel naţional şi internaţional precum TenarisSilcotub sau Michelin, precum şi alte firme importante, precum Universal Co, Working Tehnology, Aramis Invest, Arc Group, Sessio Eu, Caro Jibou sau Valen Est Industries.

După discurscul viceprimarului din Jibou, a urmat un discurs al directorului ANOFM, Romeo Sârca care la rândul său i-a îndemnat pe cei prezenţi să se apropie de pupitrele angajatorilor pentru a obţine detalii în vederea unei posibile angajări.

“În primul rând vreau să vă mulțumesc tuturor că aţi răspuns prezent astăzi la Bursa Locurilor de Muncă: antreprenori, vizitatori, beneficiari ai ajutorului social și în mod special domnului director Romeo Sârca şi domnului Vasile Teglaș – responsabil AJOFM Jibou pentru că a dat curs initiativei mele și a antreprenorilor locali, care se confruntă cu o reală criză în ceea ce privește forța de muncă.

Primăria Jibou a organizat acest eveniment în parteneriat cu Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Sălaj pentru că ne dorim să sprijinim în mod concret atât antreprenorii zonali sau locali în a-și găsi angajați, cât și pe cetățenii orașului nostru să-și găsească un loc de muncă.

Mă bucur bineînțeles să îmi revăd foști colegi din cadrul Agenției pentru Ocuparea Forței de Muncă Sălaj, alături de care mi-am petrecut o perioadă frumoasă încercând și atunci ca și acum să găsim soluțiile cele mai bune pentru cetățeni și să încurajăm muncă.

Experiența pe care am dobândit-o în cadrul Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă m-a ajutat să înțeleg foarte bine un principiu pe care, din păcate, mulți îl aplică în ziua de azi, și anume acela că este mai ușor să aștepți să ți se dea, decât să dobândești prin muncă.  

În același sens, am descoperit cu regret că sunt oameni care beneficiază  de două decenii de ajutor social, deși din punct de vedere medical ar putea fi încadrați cu ușurință în câmpul muncii.

Cei care se complac în această situație sefolosesc de veșnica scuză: “nu am școală”.

Din acest motiv am insistat,ca pe lângă cei care își caută un loc de muncă, să fie prezenți și  beneficiarii de ajutor social.Sunt de părere că trebuie eliminată orice formă de ajutor social care îi încurajează pe cei apți de muncă să nu își caute o slujbă. Trebuie să luptăm pentru a găsi soluții cât mai bune pentru ca acești oameni să își găsească locuri de muncă.

Un vechi proverb ne spune: “Dă-i omului un pește și-l vei hrăni o zi, învață-l să pescuiască și-l vei hrăni o viață întreagă”.

Aș dori ca mulți dintre voi să  înțeleagă acest citat și mai mult de a-l înțelege, să îl și pună în practică.Noi ne am adunat aici pentru a va învăța”săpescuiti” un loc de muncapotrivit care sa va aduca bunastare.Noi toți care suntem azi aici ne dorim să vă ajutăm, să vedeti în  acest eveniment o oportunitate de a vă oferi o viață mai bună, venituri mai mari, precum și șansa de a evolua și a vă perfecționa într-un domeniu. 

Fiind un om care apreciază și sprijină munca voi continua prin diferite actiuni similare cu cea de astazi sa informam cetatenii cu privire la locurile de munca disponibile. Ca Viceprimar, voi face tot ce-mi sta in putinta ca toți beneficiarii de ajutor social să înțeleagă că este imperios necesar să se încadreze în societate, să aplice pentru un loc de muncă și mai ales, să îl frecventezese țină de el,pentru că acum li se oferăexistăo mulțime de oportunități.

Toți trebuie să fim conștienți că nimic nu vine de-a gata, că fără muncă nu poți să le asiguri celor cu care împarți un acoperiș, pâinea cea de toate zilele și că fără nici o excepție, cei care pot să muncească dar vor refuza locul de muncă oferit de agenție se supun consecințelor legale!

Şi să închei tot cu o pildă, ’’Dumnezeu îţi dă, dar nu îți bagă în traistă”!!! Depinde de fiecare dintre noi să ne facem viața mai bună! Mulțumesc!”.

Vlad Paşcalău – viceprimarul oraşului Jibou

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Actualitate