Connect with us

Actualitate

Ce se întâmplă cu nunţile şi evenimentele private. Măsuri luate de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sălaj!

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Sălaj a adoptat, miercuri, un nou proiect de hotărâre cu privire la măsurile care se aplică la nivelul județului Sălaj pentru organizatorii de evenimente din domeniul Horeca. Concret, nunţi şi evenimente private se vor putea organiza în anumite condiţii, iar acestea vor fi interzise cât rata de infectare depăşeşte 6 la mia de locuitori

Numărul cazurilor de COVID-19 este într-o continuă creştere şi în judeţul Sălaj. În aceste condiţii, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Sălaj s-a reunit miercuri şi a adoptat un nou proiect de hotărâre cu privire la măsurile care se aplică la nivelul județului Sălaj pentru organizatorii de evenimente din domeniul Horeca.

Concret, nunţile şi evenimentele se vor putea organiza cu anumite restricţii, urmând să fie interzise doar dacă rata de infecate depăşeşte 6 la mia de locuitori.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a stabilit că unde incidența cumulată a cazurilor este mai mică sau egală cu 2/1000 de locuitori, se permite organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive, etc.), cu un număr de participanți de maximum 200 de persoane în exterior sau de maximum 150 de persoane în interior, cu respectarea normelor de protecție sanitară. La stabilirea numărului de persoane nu sunt luate în calcul persoanele care au vârsta mai mică de 16 ani.

Se permite organizarea de evenimente private (nunți, botezuri) cu un număr de participanți de maximum 400 de persoane în interior și cu asigurarea unui suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană în județele/localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 2/1000 de locuitori. În acest caz, participarea este permisă doar pentru următoarele categorii de persoane: sunt vaccinate impotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care du trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore, prezintă rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, se află în perioada cuprinsă între 15-a zi și a 180-zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Unde incidenţa cumulată a cazurilor este mai mare 2/1000 de locuitori și mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori, se permite organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive etc.) cu un număr de participanți de maximum 150 de persoane în exterior sau maximum 100 de persoane în interior, cu respectarea normelor de protecție sanitară. La stabilirea numărului de persoane în exterior și/sau interior nu sunt luate în calcul persoanele care au vârsta mai mică de 16 ani.

Se permite organizarea de evenimente private (nunți, botezuri) cu un număr de participanți de maximum 300 de persoane în interior și cu asigurarea unui suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană în județele/localitățile unde incidență cumulată la 24 zile este mai mare de 2/1000 de locuitori și mai mică sau egală cu 3/1000. Participarea este permisă, în această situație, doar pentru următoarele categorii de persoane: sunt vaccinate impotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore, prezintă rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, se alfă în perioada cuprinsă între 15-a zi și a 180-zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Se permite organizarea de evenimente private (nunți, botezuri) pană la capacitatea maximă a spatiului în exterior unde incidența cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori, cu asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană. Condiția este ca toate persoanele participante să fie vaccinate impotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, să aibă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore sau prezintă dovada că se află în perioada cuprinsă între 15-a zi și a 180-zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Se permite organizarea de evenimente private în saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/conturi de evenimente, până la capacitatea maximă a spatiului în interior, dacă incidența cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 3/1000, cu asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, dacă toate persoanele sunt vaccinate împotriva virusului SARS CoV 2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

Acolo unde incidența cumulată a cazurilor este mai mare 3/1000 de locuitori, și mai mică sau egală cu 6/1000 de locuitori, se permite organizarea de evenimente private cu un număr de participanți de maximum 200 de persoane în interior și cu asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană. Participarea este permisă doar pentru următoarele categorii de persoane: sunt vaccinate impotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore, prezintă rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, se alfă în perioada cuprinsă între 15-a zi și a 180-zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Aceste evenimente sunt interzise abia atunci când incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1000 de locuitori.

Întreg proiectul poate fi consultat aici

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Actualitate