Connect with us

Social

FOTO. Dreptul la o viață normală – Micuța Natalia e bine și a început grădinița!

Fetița de doar 4 anișori din Jibou, diagnosticată în primăvară cu o boală foarte gravă și rară, și-a regăsit speranța de a duce o viață normală. Cu ajutorul oamenilor cu suflet mare, Natalia Huzoni a ajuns la o clinică din Italia, acolo unde se petrec multe miracole

În primăvară, când micuța Natalia a fost diagnosticată cu o boală gravă și rară, Cerul căzuse parcă peste familia Huzoni. Neurofibromatoză tip 1 este o boală foarte gravă și rară, care dezvoltă tumori maligne. De fapt, pe creierul fetei apăruse deja o tumoră malignă.

Oamenii cu suflet mare nu au rămas impasibili la suferința familiei din Jibou și s-au mobilizat exemplar. Prin realizarea mai multor acțiuni caritabile, s-au strâns sume considerabile de bani, prin care Viorel şi Julya Huzoni şi-au putut trimite copilul în străinătate pentru a-i da o speranţă la viaţă. În luna aprilie, fetiţa de doar 4 anişori a ajuns astfel în Italia, la clinica Bambino Gesu din Roma.

După un set de analize complexe, pacienta din Jibou a început un tratament cu chimioterapie. Rezultatele au fost din ce în ce mai bune. Astfel, în luna mai, investigațiile medicale erau în parametri buni şi Natalia a fost externată!

Tratamentul se va termina doar în toamna anului viitor

Soarele revenise din nou şi pe strada familiei Huzoni. Fetiţa lor poate reveni la o viaţă mai normală. Până atunci, mai trebuiesc urmaţi paşi importanţi, deoarece – timp de un an şi jumătate – fetiţa va trebui să meargă în fiecare lună în Italia pentru chimioterapie.

“Până acum, în Italia am făcut deja 12 şedinţe. Anul viitor, în luna noiembrie vom termina tratamentele. După aceea, dacă totul va fi bine, va trebuie să mergem în Italia doar de două ori pe an, la control. Mulțumim Domnului pentru că suntem bine. Când e obosită, îi mai fug ochii, dar asta este din cauza tratamentului. Vrem să mulţumim, totodată, oamenilor cu suflet care s-au mobilizat pentru ca Natalia să poate ajunge cât de repede în mâini bune, la clinica din Italia. Ne înclinăm în faţa tuturor!”, a declarat Viorel Huzoni pentru Ştirile din Sălaj, în timp ce se afla în aeroportul din Italia, de unde venea cu Natalia spre casă de la o nouă şedinţă de chimioterapie.

Miracolele de la clinica din Roma

Speranţele că fetiţa sa va fi bine au devenit şi mai mari, după ce la clinica din Italia a văzut cu ochii săi mai multe cazuri aproape imposibile, dar pe care medicii de acolo le-au rezolvat cu succes!

“La Bambino Gesu din Roma se întâmplă multe miracole. Un băieţel din România, operat de cinci ori pe creier de cei mai buni doctori din ţară, nu s-a simţit bine nicicum. Acesta a fost operat şi în Italia, acolo unde i-au pus un aparat pe creier şi acum e bine, umblă fără probleme, se joacă, e un copil normal… Tor un băieţel din ţara noastră, născut cu doar o jumătate de inimă, a fost operat şi i se fa făcut o reconstrucție de inimă. Traducătoarea ne-a spus acum că doctorii de aici urmează să facă şi un transplant de cap! Prin voia lui Dumnezeu, aici chiar se fac minuni aici”, a mai spus Viorel cu satisfacţie în suflet.


Natalia a ajuns la grădiniţă!

Cum starea de sănătate a micuţei este una bună, familia Huzoni a dorit ca Natalia să se reintegreze cât de repede în societate. Când s-a auzit primul clopoţel din noul an şcolar, fetiţa de 4 anişori şi-a luat de mânuţă frăţiorul şi împreună treceau deja pragul Grădiniţei cu Program Prelungit Prichindel” din Jibou. Un suflet blând şi curat, are dreptul la o viaţă normală!

Până când Natalia va putea ajungă cu adevărat la o viaţă normală, mai durează, deoarece tratamentul se va termina doar în toamna anului viitor. În aceste condiţii, oamenii cu suflet care au pus umăr la umăr şi au strâns suma de 50.000 de euro pot să mai facă acte caritabile. Cheltuielile cu tratamentul sunt foarte costisitoare.

Contul bancar: RO40RZBR0000060014702157 

Titularul contului: HUZONI VIOREL

Banca: Raiffeisen Bank

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Social