Connect with us

Actualitate

Pui de căprior, ţinut captiv mai multe luni într-o ogradă! S-a întocmit dosar penal

Un bărbat din comuna Măerişte ar fi capturat un pui de căprior în luna iunie, acesta fiind depistat recent de poliţiştii sălăjeni


Activitățile întreprinse fac parte dintr-un plan de acțiune, care se desfășoară la nivel național și are ca obiectiv asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică în rândul cetățenilor prin reducerea riscurilor producerii unor evenimente negative ca urmare a nerespectării dispozițiilor legale privind condițiile de deținere, port și folosire a armelor.

De asemenea, polițiștii au acționat și pentru prevenirea și combaterea braconajului cinegetic.

Astfel, joi, 16 septembrie, polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, un bărbat, din comuna Măeriște, ar fi capturat, în cursul lunii iunie a.c., un pui de căprior, dintr-un fond cinegetic.

Puiul de căprior a fost identificat, de către polițiști, la domiciliul bărbatului și va fi predat gestionarului fondului de vânătoare, de unde a fost capturat.

În cauză, s-a întocmit dosar penal, iar polițiștii continuă cercetările pentru comiterea infracțiunii de braconaj cinegetic, faptă prevăzută și pedepsită de art.42 alin.1 lit.a și c din Legea nr. 407 /2006.

Un alt dosar penal a fost întocmit de polițiștii de la arme, duminică, 19 septembrie a.c., pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

În fapt, în urma controlului efectuat, polițiștii au constatat că, un vânător autorizat, din comuna Ip, și-a transferat arma din locul de deținere prevăzut în documente, în altă locație, fără acordul scris al poliției, așa cum prevăd dispozițiile legale în vigoare.

Arma în cauză a fost confiscată, iar polițiștii continuă cercetările pentru comiterea infacțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, faptă prev. şi ped. de art. 342 alin.2  din Codul Penal.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Actualitate