Connect with us

Social

OFICIAL. Mariana Marian e noul manager al Bibliotecii Județene “Ioniță Scipione Bădescu”

Președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, a semnat azi contractul de management al noului manager al Bibliotecii Județene “Ioniță Scipione Bădescu”, Mariana Lucia Marian

Absolventă a Facultății de Drept Cluj-Napoca, din cadrul Universității “Dimitrie Cantemir”, Mariana Marian are un master în management cultural și a urmat curs de formare/specializare în biblioteconomie și științele informării, marketing și management cultural.

S-a alăturat echipei de la Biblioteca Județeană Sălaj în anul 1998, ca bibliotecar la Secția împrumut pentru copii, în anii ce au urmat activând la Serviciul catalogare și prelucrare a documentelor, respectiv Serviciul Marketing, activități culturale, achiziții.

Este trainer/formator, iar din 2002 conduce, în calitate de președinte, Asociația “Prietenii Bibliotecii”, un ONG care susține activitatea Bibliotecii Județene și a celorlalte biblioteci publice din Sălaj.

“Funcția de manager reprezintă o provocare pentru mine. Experiența de peste 20 de ani ca bibliotecar și participarea la majoritatea proiectelor din instituție m-au motivat să fac acest pas. Vom continua să ne implicăm în viata culturală a județului și să fim o alternativă de dezvoltare personală, educare și relaxare pentru comunitatea sălăjeană”, a precizat Mariana Marian.

La concursul pentru funcția de manager al BJS s-au înscris doi candidați, Mariana Marian obținând cea mai mare notă finală: 8,90 (8,98 la analiza proiectului de management și 8,83 la interviu).

“Îi transmit mult succes doamnei Marian și îmi doresc ca principiul lucrului bine făcut să o călăuzească în acest mandat. Biblioteca este considerată templul învățăturii, de aceea instituția trebuie să se impună ca o prezență activă și utilă în comunitate, să atragă cititori de toate vârstele spre minunata lume a cărților, să își diversifice serviciile în mod constant pentru a răspunde nevoilor diferitelor categorii de public și a ține pasul cu evoluția din ce în ce mai rapidă a tehnologiei”, a subliniat Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele CJ Sălaj.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Social