Connect with us

FOTBAL

SCM Zalău pierde la Baia Mare, după ce a condus la pauză

Echipa antrenată de George Zima şi Alexandru Pop a suferit al doilea eşec consecutiv în campionat. Deşi zălăuanii se aflau în avantaj după primele 45 de minute, graţie golului înscris de Sergiu Jurj, Minaur a revenit în partea secundă şi în cele din urmă s-a impus cu 3 – 2. Astfel, după patru etape, băimărenii sunt liderii Seriei, cu maxim de puncte, în timp ce Zalăul are 6 puncte după patru etape


Minaur Baia Mare şi SCM Zalău sunt echipele care se luptă pentru promovare din Seria a X-a din Liga a III-a. Cele două formaţii ar putea să se întâlneasc de şase ori, în noul format al competiţiei, iar primul episod s-a consumat în această după amiază, pe Stadionul “Viorel Mateianu” din Baia Mare.

Din păcate, spectacolul fotbalistic aşteptat în acest derby a fost serios afectat de ploaia abundentă dinaintea jocului. Terenul de joc nu a fost în cea mai bună stare, pe alocuri bălţile încurcând serios jucătorii celor două formaţii.

În aceste condiţii, meciul a fost unul fără prea multe ocazii în prima repriză. Totuşi, zălăuanii au dat lovitura în minutul 7, prin Sergiu Jurj, atacantul SCM-ului reuşind să deschidă scorul.

Minaur a forţat egalarea toată repriză şi chiar a avut o bară, precum şi o altă situaţie periculoasă, când Batchabi a scăpat singur spre poarta Zalăului, dar tânărul Leo Mureşan a închis bine, iar atacantul camerunez a şutat pe lângă. Au mai fost vreo câteva şuturi pe poartă, dar Leo a fost la post de fiecare dată.

Şi Zalăul şi-a arătat colţii, iar Logon Romaric a fost aproape de a dubla avantajul echipei sale, însă lovitura sa de cap a trecut puţin peste, iar prima repriză s-a terminat cu avantajul minim al oaspeţilor.

Imediat după reluarea partidei, Viorel Chinde a restabilit egalitatea. Jocul s-a echilibrat, iar ocaziile importante au lipsit în următoarele 20 de minute, până când gazdele au beneficiat de o lovitură liberă de la aproximativ 20 m. În minutul 67, Ciprian Stanciu a dus Minaur în avantaj.

Zalăul a forţat egalarea şi la scurt timp a beneficiat de o lovitură liberă tot de la aproximativ 20 m, dar Logon Romaric a şutat puţin peste.

Ambele echipe au mai avut câte o ocazie mare, gazdele prin Adrian Micaş (’78), şut periculos, respins de Leo Mureşan de sub bară, în timp ce Vadim Calugher nu a reuşit să înscrie din interiorul careului, două minute mai târziu, şutul său fiind blocat de un jucător băimărean.

Finalul a fost unul încins, iar în primul minut de prelungiri, Romario Rus a obţinut un penalty pentru Minaur pe care Ciprian Stanciu l-a transformat în siguranţă.

SCM Zalău a luptat până în ultima clipă, iar Răzvan Dulap a reuşit să reducă din handicap, două minute mai târziu. Însă, din păcate, zălăuanii nu au mai avut timp să obţină măcar un punct şi a suferit al doilea eşec consecutiv, după înfrângerea de etapa trecută cu Sportul Şimleu.

Minaur Baia Mare – SCM Zalău 3 – 2 (0 – 1)

Au marcat: Viorel Chinde (’46), Ciprian Stanciu (’67 şi 90+2), respectiv Sergiu Jurj (‘7) şi Răzvan Dulap (’90+4)

Minaur: Alexandru Gudea (cpt.) – Gabriel Oiţă, Răzvan Lazăr, Marius Potcoavă, David Simion (’74 Cătălin Jucan), Mircea Donca, Denis Matei, Viorel Chinde (’60 Sergiu Ciocan), Adrian Micaş, Alin Văsălie (’85 Romario Rus) şi Gabby Batchabi (’60 Ciprian Stanciu). Rezerve: Raul Baila – Cătălin Jucan, Milian Urs, Antonio Lung, Adrian Bura şi Arthur Teut. Antrenor: Ciprian Danciu

SCM Zalău: Leo Mureșan – Ionuț Ilieș (’80 Alexandru Jula), Andu Moisi (’49 Lorant Kis), Răzvan Dulap, Dan Berci (’80 Mihai Onicaş), Nagy Alex (’60 Mihai Forna), Vadim Calugher, Raul Stanciu-cpt., Sergiu Negruț, Sergiu Jurj, Romaric Logon. Rezerve: Andrei Pop – Andrei Șumlea, Dănuț Cozma, Mihai Doroftei, Alexandru Mare. Antrenori: George Zima (principal) și Alexandru Pop (secund)

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL