Connect with us

Actualitate

Au început lucrările de consolidare a podului din Ileanda

Conform contractului, constructorul are la dispoziție 12 luni pentru a finaliza lucrările

Consiliul Județean Sălaj a predat, la începutul acestei săptămâni, către antreprenorul SC Dacia Faber SRL, amplasamentul pentru investiția care vizează consolidarea și punerea în siguranță a podului pe DJ 110C, km 0+430, în localitatea Ileanda.

Conform contractului, constructorul are la dispoziție 12 luni pentru a finaliza lucrările Construit în 1976, podul din Ileanda are o lungime totală de aproape 18 metri și o lățime de circa 9 metri. Expertiza tehnică a evidențiat existența a numeroase deficiențe care puneau în pericol funcționalitate și siguranța construcției: trotuarul și parapetul pietonal scoase din uz, zone cu beton desprins, probleme la grinzile și pilonii de susținere etc.

“Cu sprijinul autorităților locale din Ileanda și în baza avizului emis de către Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, lucrările la acest obiectiv vor fi abordate concomitent pe ambele benzi de circulație. În perioada de execuție, traficul va fi deviat pe o rută alternativă – un drum comunal din apropierea podului, astfel încât să nu fie afectată circulația rutieră și cea pietonală din localitate. Am convingerea că peste cel mult un an, vom reda traficului rutier un pod sigur și modern”, a explicat Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele Consiliului Județean Sălaj.

Investiția are o valoare de 1,57 milioane de lei (TVA inclus), finanțarea fiind asigurată din fonduri de la bugetul județului.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Actualitate