Connect with us

HANDBAL

Alexandra Dindiligan, după transferul la CSM Bucureşti: “Întotdeauna, am visat să ajung la o echipă importantă”

Cinci ani în tricoul formaţiei Universitatea Cluj nu au fost “suficienţi” pentru ca handbalista originară din Galaţi să atragă privirile echipelor mari. Într-un singur sezon la HC Zalău, i-a adus jucătoarei mult aşteptata convocare la Naţionala mare pentru Europene, dar şi un transfer de marcă, la CSM Bucureşti – fosta câştigătoare a Ligii Campionilor!

Mai ales după ce a ajuns la HC Zalău, Alexandra Dindiligan a avut un salt valoric important. Handbalista în vârstă de 24 de ani s-a remarcat în tricoul Zalăului încă din primul an, ea fiind una dintre cele mai bune marcatoare ale echipei (135 de goluri înscrise doar în sezonul 2020 – 2021).

Prestaţiile de pe semicerc au dus-o în premieră şi la Naţională, cu care a participat la Campionatul European.

Pentru noul sezon, valoroasa extremă era una dintre piesele de bază a formaţiei conduse de Gheorghe Tadici. Dindiligan a avut un start ca din puşcă şi în noul sezon, marcând 4 goluri în partida cu HC Dunărea de la Brăila, pentru ca în ultimul meci, cel cu CSM Slatina, să înscrie 8 goluri (cea mai bună marcatoare de pe teren).

La începutul săptămânii, însă, handbalista s-a despărţit de gruparea de la poalele Meseşului, după ce CSM Bucureşti a transferat-o în regim de urgenţă.

Fosta câştigătoare a Ligii Campionilor a căutat cea mai bună variantă pentru postul de extremă, după ce olandeza Martine Smeets a devenit indisponibilă pentru câteva luni, ca urmare a unei accidentări grave.

În cursul zilei de azi, Alexandra Dindiligan a fost prezentată deja oficial la noua sa echipă. Handbalista a oferit şi prima declaraţie în tricoul “tigroaicelor”, în care şi-a arătat bucuria pentru acest transfer. Eu nu a uitat, însă, şi de fosta echipă şi chiar a ţinut să îi mulţumească antrenorului Gheorghe Tadici, a cărui contribuţie a fost una majoră.

“E un mare pas înainte făcut în cariera mea, o oportunitate la care multe jucătoare visează. O oportunitate de a crește, de a mă dezvolta. Am visat întotdeauna să ajung la o echipă importantă pentru că de mică mi-am propus să obțin maximum din acest sport. Aș dori să le mulțumesc tuturor celor care mi-au influențat cariera, celor care m-au ajutat să ajung aici. Le sunt recunoscătoare antrenorilor pe care i-am avut, domnului Gheorghe Tadici, ultimul meu antrenor. Cred că se potrivește filozofia mea cu cea a noii mele echipe. La CSM București nu ai altă variantă decât cea a victoriei”.

Alexandra Dindiligan

Alexandra Dindiligan (n. 16 februarie 1997 – Galați)

Performanţă:

Medalie de aur Campionatul Mondial de junioare cu naționala României (Macedonia, anul 2014)

Medalie de bronz la Campionatul Mondial pentru tineret (Rusia, anul 2016) 

Participantă la ultimul Campionat European cu Naționala României

Medalia de bronz cu HC Zalău la Cupa României (anul 2021)

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in HANDBAL