Connect with us

Culturism

Performanţă istorică. Elias Rad, triplu campion naţional!

Cel mai bun sportiv al Sălajului la probele neolimpice în anul 2020 a reuşit o performanţă istorică la Campionatul Naţional de Culturism şi Fitness. “Dacă ai un scop, acesta poate fi realizat. Dacă munceşti din greu, aşa cum am făcut-o şi eu, poţi să ai rezultate în acest sport”, spune triplul campion naţional


În perioada 9 – 11 septembrie, Sala Transilvania din Sibiu a fost gazda a două competiţii importante, organizate de Federaţia Română de Culturism şi Fitness. Este vorba despre Campionatul Naţional de Culturism şi Fitness, competiţie rezervată categoriilor de vârstă cadeţi, juniori, seniori şi master, dar şi Cupa Europei.

La Naţionale, Sălajul a avut cinci reprezentanţi, Abel Crecan, Ana Maria Baidoc, Raul Tărău, Elias Rad şi Ioan Santavan, toţi legitimaţi la CS Alfa Zalău, club condus de Liviu Unguruşan.

Fără doar şi poate, antrenorul clubului avea cele mai mari aşteptări de la Elias Rad, campionul balcanic care face senzaţie în culturism de la revenirea în acest sport, după o pauză de câţiva ani.

Liviu Unguruşan se aştepta ca Elias să devină campion naţional, însă sportivul i-a oferit o surpriză plăcută antrenorului său, reuşind să devină TRIPLU campion naţional. Locul 1 la Bodybuilding Classic (juniori), locul 1 Culturism +80 (juniori) şi locul 1 Bodybuilding Classic +180 (seniori) sunt cele trei categorii câştigate de culturistul sălăjean.

“Sunt foarte bucuros pentru rezultatele respective. Mă aşteptam să iasă campion naţional la o categorie, dar nu mă gândeam că va reuşi asta la trei categorii. A fost o surpriză plăcută”, ne-a declarat Liviu Unguruşan, antrenorul lui Elias.

Este o performanţă demnă de lăudat şi care nu prea s-a întâmplat în Sălaj.

Drumul nu a fost unul uşor pentru Elias, care în acest an a decis să-şi schimbe mentalitatea şi a renunţat să mai concureze cu adversarii săi, el însuşi fiind propriul inamic.


Elias Rad

“Dacă ai un scop, acesta poate fi realizat. Dacă munceşti din greu, aşa cum am făcut-o şi eu, poţi să ai rezultate în acest sport şi din punct de vedere natural. Chiar dacă am concurat şi cu sportivi ce foloseau substanţe interzise, asta nu m-a oprit să-mi ating scopul, doar că a trebuit să muncesc mult mai mult faţă de ei. Anul acesta mi-am schimbat şi mentalitatea şi probabil aceasta a fost şi cheia succesului din acest an. Nu am mai concurat pentru podium şi pentru adversari, nu mai vedeam o concurenţă în jurul meu, iar singurul adversar am fost eu. Mă uitam la ziua de ieri şi mă gândeam dacă azi am adus o îmbunătăţire, dacă am devenit mai bun. Totul se învârtea în jurul persoanei mele. Automat, aşa nu aveam cum să mă plafonez. Dacă aveam un target să depăşesc un anumit concurent, îl îndeplineam, dar mă plafonam. Dar aşa, o să pot evolua în continuu. Am încheiat categoria de juniori cu titlul de campion naţional şi am trecut la seniori tot cu titlul de campion naţional”.


loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Culturism