Connect with us

TENIS

Patrik Bolduţ, medaliat cu bronz la Campionatul Naţional

Tenismanul sălăjean a obţinut locul 3 alături de echipa AS Club Politehnica la Naţionalele pe Echipe de Dublu U 12. Pentru puştiul sălăjean este prima medalie cucerită la un Campionat Naţional, iar antrenorul său aşteaptă acum o medalie şi la simplu, medalie pe care Patrik ar putea să o câştige în decembrie, la Naţionalele de iarnă


Patrik Bolduţ este puştiul minune al tenisului sălăjean, după cum ne place nouă să-l numim. Are peste 20 de turnee câştigate până la vârsta de 11 ani şi jumătate şi continuă să impresioneze cu fiecare turneu la care participă.

La începutul acestei luni, Patrik Bolduţ a participat la Campionatele Naţionale Intercluburi pe Echipe de Dublu U 12, competiţie desfăşurată la Centrul Naţional de Tenis din Bucureşti, sălăjeanul fiind “împrumutat” pentru această competiţie  la AS Club Politehnica.

În total au fost 12 echipe înscrise, iar echipa lui Patrik s-a aflat printre favorite. Este vorba despre Dinamo Bucureşti, Olimpia Bucureşti, Altius Tennis Club, Champion Club 1, Champions Club 2, CSA Steaua, LPS Mircea Eliade Bucureşti, CSM Brăila, Tenis Club Daimon, TCM Roman, CS Major Bucureşti şi AS Club Politehnica.

Au fost meciuri frumoase, spectaculoase, iar fiecare tenisman a dat tot ce a avut mai bun pentru a-şi ajuta echipa să se califice în faza următoare. Au fost şi meciuri preliminare, iar pe tabloul principal au ajuns doar 8 echipe.AS Club Politehnica a reuşit să câştige meciul cu Tenis Club Daimon, meciul decisiv fiind câştigat la dublu mixt de Patrik Bolduţ şi colega lui.

În semifinale, echipa tenismanului sălăjean a dat peste favorita principală, CS Major Bucureşti, meci pe care cei din urmă aveau să-l câştige. De altfel, CS Major Bucureşti avea să devină campioană naţională la această categorie de vârstă, după o finală câştigată în faţa celor de la CS Dinamo Bucureşti.AS Club Politehnica a intrat în cursa pentru locul 3, alături de LPS Mircea Eliade Bucureşti. Patrik Bolduţ a făcut echipă cu David Cercel în meciul de dublu băieţi, meci pe care l-au câştigat de altfel, după un final nebun.

Până la Naţionalele de iarnă, Patrik va avea selecţia naţională luna viitoare, după care, în luna noiembrie va participa la cele două turnee pe care le va organiza Academia de Tenis a lui Rafael Nadal.

“Este prima lui medalie la un Campionat Naţional. Au fost meciuri grele, dar Patrik a jucat bine. După această medalie câştigată la dublu, am aşteptări la o medalie şi la simplu. O să fie în decembrie Campionatul Naţional de Iarnă”, ne-a declarat Sergiu Carp, antrenorul lui Patrik Bolduţ.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in TENIS