Connect with us

FOTBAL

Fotbal după aproape doi ani pentru juniorii C. Campionatul din Sălaj începe cu 9 echipe la start

Din noiembrie 2019, juniorii C, D şi E au fost într-o pauză prelungită, dar după aproape doi ani, competiţiile revine în actualitate. În această săptămână începe campionatul de juniori C, care are la start nouă echipe, care au fost repartizate în două grupe. Se va juca un singur tur, având în vedere că prima clasată urmează să se califice în Liga Elitelor U 15 organizată de FRF, care va începe în a doua parte a lunii octombrie


Toate competiţiile organizate de AJF Sălaj au revenit la viaţă din această toamnă. Săptămâna trecută a început noul campionat al Ligii a IV-a, dar şi Liga a V-a, iar din această săptămână revin la treabă şi juniorii.

La juniori C, D şi E nu s-a mai jucat un meci oficial din noiembrie 2019, dar după o lungă pauză de aproape doi ani, copiii pot simţi din nou bucuria fotbalului.

În această săptămână, AJF Sălaj a programat startul campionatului la juniori C, o competiţie care are finalitate la nivel naţional, deoarece Sălajul poate trimite două echipe în Liga Elitelor U15.

Asta după ce la startul competiţiei judeţe s-au înscris nouă echipe, ce au fost repartizate în două grupe.

În competiţie au apărut nume noi, precum FK Kraszna sau ACS Tihău, cei de la Crasna urmând să participe cu două echipe.

În Grupa A au fost repartizate Rapid Jibou, FK Kraszna I, ACS Tihău, Someşul Someş-Odorhei şi Viitorul Zalău, în timp ce din Grupa B fac parte CS Barcău Nuşfalău, SCM Zalău, FK Kraszna II şi Sportul Şimleu.

Se va juca un tur de campionat, în grupa A fiind programate cinci etape, în timp ce în grupa B vor avea loc trei runde. După terminarea turului, prima clasată din fiecare grupă va merge în Liga Elitelor 15, competiţie organizată de FRF începând cu faza regională.

Faza regională se va derula în perioada octombrie 2021 – martie 2022, urmând să fie formate serii de câte 5 – 6 echipe.

Prima etapă va avea loc pe 16 octombrie, iar în acest an se  vor desfăşura  şapte runde, până pe 27 noiembrie, urmând ca ultimele trei etape să aibă loc în primăvară.

Dacă câştigătoarele grupelor de la juniori C se vor califica în Liga Elitelor U15, celelalte şapte grupări vor continua să joace în campionatul judeţean de juniori C.

În aceste zile, AJF Sălaj stabileşte ultimele detalii pentru începerea campionatelor la juniori D şi E, care vor debuta cu un număr mare de participante.

Programul primei etape la juniori C (16 septembrie):

Grupa A:

 Rapid Jibou – FK Kraszna

ACS Tihău – Someşul Someş-Odorhei

Viitorul Zalău stă

Grupa B:

Barcău Nuşfalău – SCM Zalău

FK Kraszna II – Sportul Şimleu

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in FOTBAL