Connect with us

HANDBAL

CSM Bucureşti transferă o jucătoare importantă de la HC Zalău!

Una dintre cele mai bune marcatoare a echipei, extrema Alexandra Dindiligan a ajuns la campioana României. Mutarea s-a făcut în cursul zilei de marţi, iar handbalista va merge la CSM Bucureşti cu care va avea ocazia să joace în Liga Campionilor

În debutul noului sezon, HC Zalău şi-a pierdut una dintre cele mai bune jucătoare din lot. Extrema Alexandra Dindiligan, care anul trecut a făcut parte din lotul României la Campionatul European a intrat în atenţia celor de la CSM Bucureşti. Asta după ce campioana României a fost nevoită să caute de urgenţă o extremă stânga, după ce Siraba Dembele s-a accidentat în finalul sezonului trecut, iar  Martine Smeets și-a rupt ligamentul încrucișat în meciul de la Bistrița. 

În aceste condiţii, campioana României a apelat la Alexandra Dindiligan, iar antrenorul Gheorghe Tadici şi-a dat acordul ca extrema să ajungă la campioana României.

Alexandra Dindiligan mai avea contract cu HC Zalău, însă mutarea s-a făcut în schimbul unei sume de bani.

Handbalista a ajuns la HC Zalău în vara anului trecut, fiind transferată de la Universitatea Cluj. În scurt timp a devenit o jucătoare esenţială, fiind a doua marcatoare în campionatul trecut, cu 135 de goluri marcate.

Alexandra Dindiligan şi-a adus aportul şi la cucerirea medaliei de bronz în Cupa României, dar şi la prima victorie din campionat, fiind jucătoarea cu cele mai multe goluri în disputa cu CSM Slatina.

“Ca şi cu alte ocazii, dacă a plecat ea au şanse să joace alte jucătoare mai mult şi să crească. Tadici, care scuipă trei cuvinte la o stare de tensiune, este imediat sancţionat, dar ia jucătoare fără nume, le creşte şi le aduce până la nivel de echipă naţională, chiar să fie solicitate de echipe din cupele europene. Asta nu face decât să demonstreze încă o dată că la Zalău se munceşte serios, iar jucătoarele cresc, dovadă că se transferă pe contracte de trei-patru ori mai mari“, ne-a declarat antrenorul Gheorghe Tadici.

Alexandra Dindiligan are ocazia să debuteze la CSM Bucureşti chiar în Liga Campionilor, în meciul de sâmbătă, cu Rostov Don.

“Aşteptările nu pot fi foarte mari după câteva antrenamente, dar este o jucătoare harnică, de viteză şi contraatac, care poate să se apere foarte bine.”, spune antrenorul.

CSM Bucureşti a mai transferat-o în 2019 şi pe Claudia Constantinescu de la HC Zalău, care acum joacă pentru Rapid Bucureşti.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in HANDBAL