Connect with us

HANDBAL

Consiliul Judeţean Sălaj vrea suplimentarea bugetului la HC Zalău

După performanţa din Cupa României, unde a obţinut medalia de bronz, preşedintele Dinu Iancu Sălăjanu a felicitat echipa şi le-a oferit flori jucătoarelor. La întâlnirea de săptămâna trecută, preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj a trasmins că instituţia pe care o conduce va căuta soluţii pentru a suplimenta bugetul, astfel încât HC Zalău să îşi poată propune obiective mai îndrăzneţe

Începând din anul 2006, Consiliul Judeţean Sălaj este principalul finanţator la HC Zalău. În limita posibilităţilor, instituţia judeţului a alocat echipei de handbal un buget cu care să se descruce în Liga Naţională, chiar şi în cupele europene.

În ultimii ani, în campionatul din România tot mai multe echipe au investit şi şi-au format loturi puternici cu care aspriă la medalii şi la cupele europene. HC Zalău este în rândul echipelor cu cel mai mic buget, dar cu toate acestea a început sezonul cu o performanţă notabilă: medalie de bronz în Cupa României.

Această reuşită a atras atenţia celor de la Consiliul Judeţean Sălaj, iar preşedintele Dinu Iancu Sălăjanu a avut o întâlnire cu echipa, pentru a le felicita şi oferi flori jucătoarelor. La întâlnirea de săptămâna trecută, preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj a transmis că instituţia pe care o conduce va căuta soluţii pentru a suplimenta bugetul, astfel încât HC Zalău să îşi poată propune obiective mai îndrăzneţe. Pentru sezonul 2021 – 2022, HC Zalău beneficiază de 2,93 milioane lei de la Consiliul Judeţean Sălaj.

“Este de bun augur această veste. Dacă stăm să analizăm, acum patru-cinci anicazarea şi masa unei jucătoare ne costa 130 – 140 de lei, dar acum nu găseşti sub 190 de lei. Trebuie să găseşti mijloace ca să supravieţuieşti. Avem acelaşi buget de 6 ani, iar ca să faci performanţă nu poţi doar cu jucătoare care au terminat junioratul, de 19 – 20 de ani”, ne-a declarat Gheorghe Tadici.

“Este o bucurie şi o onoare să am ocazia să vă felicit pentru ceea ce aţi reuşit să realizaţi la această competiţie, pentru că aţi reprezentat cu cinste Zalăul şi Sălajul. Am urmărit la televizor finala mică a Cupei României şi vreau să vă spun că m-aţi făcut foarte mândru că sunt sălăjean. Vă mulţumesc pentru toate eforturile depuse şi, mai ales, pentru medalia de bronz cu care aţi revenit acasă. Rezultatul obţinut este extrem de valoros, mai ales dacă ţinem cont de faptul că HC Zalău este o echipă foarte tânără. Consiliul Judeţean este principalul finanţator al echipei HC Zalău şi vreau să vă asigur de toată implicarea şi susţinerea noastră şi pentru anii ce vin. Avem speranţa că vom găsi soluţii să suplimentăm bugetul alocat echipei, pentru a creşte performanţa”, a transmis Dinu Iancu-Sălăjanu.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in HANDBAL