Connect with us

Social

FOTO. Pompierii sălăjeni la ceas aniversar. “Meseria de pompier e una ce nu se face doar cu braţele, mintea şi echipamentele necesare, ci în primul rând cu sufletul” – prefect Dari Toma

Astăzi se împlinesc 173 de ani de la bătălia din Dealul Spirii în care pompierii conduși de căpitanul Pavel Zăgănescu au scris cu litere de foc o pagină din istoria țării.

Pentru a aduce în prim plan tradiţiile armei pompierilor, în cadrul inspectoratului şi al subunităţilor au fost desfășurate o serie de activităţi care au cuprins următoarele:

  • la sediul unității a avut loc un ceremonial militar la care au luat parte reprezentanți ai instituțiilor administrației locale și al instituțiilor partenere; în cadrul acestei activități șase cadre militare (un ofițer, doi maiștrii militari și trei subofițeri) au fost recompensate cu înaintarea în grad înaintea expirării stagiului minim în grad, iar 14 cadre (4 ofițeri și 10 subofițeri) au fost recompensate cu FELICITĂRI pentru îndeplinirea exemplară a atribuțiilor de serviciu și pregătirea profesională de care au dat dovadă în cadrul unității;
  • în intervalul orar 09.00-15.00 pompierii au expus în parcarea de la centrul comercial Zalău Value Center o parte din tehnica de luptă care a cuprins diferite autospeciale și echipamente de intervenție, iar vizitatorii au putut să vadă îndeaproape tehnica de luptă și au primit materiale utile de informare preventivă;
  • la nivelul subunităților ziua de 13 septembrie a fost desemnată “Ziua porților deschise” unde cei interesați au avut posibilitatea să vadă îndeaproape tehnica din dotarea pompierilor sălăjeni.

“De atunci și până în prezent, pompierii au dat dovadă întotdeauna de curaj și devotament. Indiferent de solicitările care ni se adresează, suntem astăzi o structură complexă capabilă să lupte cu orice tip de situație de urgență, iar în același timp să fim mereu alături de cei aflați la nevoie.

Nu în ultimul rând dorim să transmitem pe această cale profesorilor și tuturor elevilor mult succes în noul an școlar!”

Conducerea ISU Sălaj

“A fi pompier nu este o meserie, ci o vocaţie. A fi pompier înseamnă responsabilitate, curaj, dăruire, putere de muncă şi de sacrificiu pentru binele celor de lângă noi. Pe lângă toate acestea, eu cred că a fi pompier înseamnă şi generozitate. Generozitatea de a da o parte din sufletul tău pentru cei aflaţi în nevoie şi suferinţă. Pentru că această meserie e una ce nu se face doar cu braţele, mintea şi echipamentele necesare, ci în primul rând cu sufletul”, a declarat prefectul Dari Toma, la festivitatea desfăşurată la sediul inpectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Porolissum” Sălaj, cu prilejul Zilei Pompierilor din România.

“Ultimii ani au însemnat pentru ISU Sălaj o îmbunătăţire continuă bazei materiale şi a dotărilor, unele dintre ele în pas cu tehnologiile secolului XXI. Asta înseamnă că pompierii sălăjeni pot interveni astăzi mai rapid şi mai eficient, atunci şi acolo unde este nevoie de ei. Vreau să felicit întregul colectiv al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Sălaj, pentru modul exemplar în care, noapte sau zi, vremea rea sau vreme bună, apără bunurile cetăţenilor acestui judeţ şi salvează vieţile oamenilor. La mulţi ani tuturor pompierilor din Sălaj!”, a adăugat prefectul judeţului Sălaj.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Social