Connect with us

FOTBAL

Comuna Ip intră în istoria fotbalului sălăjean: Trei echipe în competiţiile organizate de AJF!

După AS Ip şi AS Cosniciu care vor activa în Liga a IV-a, în circuit a apărut şi AS Zăuan, care s-a înscris în Liga a V-a. Toate cele trei grupări sunt susţinute de autorităţile locale, astfel că în comună va fi fotbal pe pâine din 12 septembrie, când se dă startul campionatelor

Fotbalul este un sport foarte iubit în comuna Ip. Pe când unele comunităţi găsesc cu greu resurse umane şi financiare pentru a forma o echipă de fotbal, în comuna Ip sunt din această vară nu mai puţin de trei  grupări!

După AS Cosniciu şi AS Ip a apărut şi AS Zăuan, care s-a înscris în Liga a V-a. Toate cele trei grupări sunt susţinute de autorităţile locale, iar primarul Markus Laszlo s-a declarat încântat că din această toamnă în comună va fi activitate deplină prin meciurile pe care le vor susţine cele trei combatante.

AS Cosniciu şi AS Ip vor evolua în Liga a IV-a, eşalon care strânge la start 11 echipe, în timp ce AS Zăuan va activa în Seria Vest din Liga a V-a, care are la start 16 echipe.

Toate cele trei echipe au baze sportive puse la punct. Recent a fost modernizată şi suprafaţa de joc la baza sportivă de la Zăuan, unde nu a mai existat activitate în ultimii ani.

Pentru bunul mers al activităţii, Primăria şi Consiliul Local Ip va aloca câte 15.000 de lei pentru fiecare echipă, pentru taxe la AJF, transport şi alte cheltuieli. Din bugetul de la Primărie nu vor putea fi însă achitate testele pentru COVID-19, necesare înaintea fiecărui meci pentru jucătorii care nu s-au vaccinat.

“Am încercat să le sugerez să se vaccineze toţi jucătorii, fiindcă tot acolo vom ajunge. Noi nu putem suporta astfel de cheltuieli. Dacă au jucătorii bani pentru aşa ceva este problema lor”, spune primarul Markus Laszlo.

AS Cosniciu va fi la al treilea sezon în Liga a IV-a, în timp ce AS Ip va fi la a doua participare, după ce trupa condusă de Nagy Mihai a fost prezentă şi la minicampionatul care s-a organizat în primăvară.

AS Zăuan revine în competiţii după o pauză de şapte ani. Ulima dată a activat în sezonul 2013 – 2014, când s-a clasat pe podium în Seria Vest.

“Nu pot decât să mă bucur că în comuna noastră vor activa trei echipe de fotbal. Suntem alături de toate echipele şi le susţinem. Aici fotbalul este iubit şi nu s-a pus problema fondului de jucători. Sportul înseamnă mişcare dar şi socializare, pentru că duminică de duminică oamenii vor avea ocazia să se întâlnească la terenurile de fotbal. Pentru noi duminicile vor fi mai frumoase cu atât fotbal în comună”, ne-a declarat primarul Markus Laszlo.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in FOTBAL