Connect with us

Actualitate

FOTO. Concurs, voie bună şi foc de tabără la ediţia a XI-a de la Trofeul “Someşul”

Clubul de Turism Montan Someşul Sălaj a organizat tradiţionala competiţie de turism montan, ediţia din acest an desfăşurându-se în zona Someş Odorhei - Inău – Năpradea


Am avut plăcerea de a face cunoscută povestea Clubului de Turism Montan Someşul Sălaj, poveste trăită acolo unde ţi se taie respiraţia, una plină de aventură şi riscuri. Totodată, clubul este şi organizatorul unei competiţii tradiţionale, în Sălaj. Este vorba despre Trofeul “Someşul”, o competiţie de turism montan ce în acest an a ajuns la ediţia cu numărul 11.

Pentru o aşa ediţie, aşa număr de echipe participante, 11 la număr, din Baia Mare, Satu Mare, Cluj-Napoca, Aiud, Oradea şi chiar Năpradea sau Someş Odorhei. În calitate de organizat, CTM Someşul nu a avut derpt de participare.

Ediţia din acest an a propus probe de orientare turistică, alpinism, drumeţie montană (regularitate), slide-show şi cultural. Evenimentul a debutat vineri, participanţii fiind aşteptaţi de organizatori cu mâncare tradiţională, brânză, slănină, ceapă, roşii şi nelipsitul… pahar de pălincă.

Probele de concurs au avut loc sâmbătă, începând de dimineaţă şi terminându-se la foc de tabără cu proba de cultural, acolo unde fiecare echipă a trebuit să prezinte un material power point cu activităţile desfăşurate.

Tabăra a fost instalată între Inău şi Someş Odorhei, acolo unde s-au desfăşurat şi probele de orientare şi alpinis. Proba de drumeţi a avut loc în satul Vădurele, în râpa Straminosului. După cum spuneam, ziua de sâmbătă s-a încheiat la un foc de tabără, unde lumea s-a simţit bine, fiind o atmosferă bună, desprinsă parcă din filmele americane, aşa cum este la aproape fiecare concurs de turism montan.

La finalul probelor de concurs, s-a tras linie, s-au calculat punctele cumulate de echipe la probe şi pe urmă s-a întocmit clasamentul final. Trofeul “Someşul”, ediţia a 11-a, a fost câştigat de Cârdul de Bâtlani din Aiud, locul 2 fiind ocupat de ATE (Asociaţia de Turism şi Ecologie) Cutezătorii Munţilor Satu Mare. Locurile 3 şi 4 au fost ocupate de Clubul Sportiv Şcolar Oradea, respectiv CTSA Salt Cluj-Napoca.

Duminică a avut loc şi festivitatea de premiere, totul încheindu-se cu dorinţa participanţilor de a retrăi o astfel de experienţă şi la ediţia de anul viitor.

“Vineri am aşteptat concurenţii cu mâncare tradiţională, iar sâmbătă au avut loc probele de concurs. Totul s-a încheiat noaptea târziu la un foc de tabără. Proba de drumeţie a avut loc la râpa Straminosului din Vădurele, un loc sălbatic, dar pe care l-am pregătit pentru concurs. În fiecare an organizăm concursul în altă parte şi pentru această ediţie ne-am gândit la acest loc, pentru că nu prea este cunoscut şi ne dorim să promovăm zona respectiv. Mulţumim frumos tuturor participanţilor, organizatorilor şi colaboratorilor pentru acest minunat eveniment. Mulţumim din suflet;  Consiliul Judeţean Sălaj, Primăria comunei Someş-Odorhei, Inter Arte Turda, Transilvania Broker Bistriţa, SC Avangard Sighetu Marmaţiei, Fix IT Sibiu şi domnului Horincar Liviu”, ne-a declarat Alexandru Pop, preşedintele Clubului de Turism Montan “Someşul”.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Actualitate