Connect with us

Actualitate

Şcolile din comuna Hereclean îşi aşteaptă elevii în noul an şcolar cu condiţii moderne

Toate unităţile şcolare din comună sunt puse la punct, iar administraţia locală s-a străduit în această perioadă să aducă îmbunătăţiri. Unităţile şcolare au fost aprovizionate cu material lemnos pentru sezonul rece, unele clădiri au fost renovate, iar la şcoala din Hereclean s-a intervenit pentru schimbarea centralelor termice


Printre priorităţile administraţiei locale din Hereclean au fost mereu copiii şi elevii din comună.

Primăria s-a implicat pentru asigurarea celor mai bune condiţii la unităţile de învăţământ, iar rezultatele pot fi văzute cu ochiul liber.

În comună sunt şcoli şi grădiniţe moderne, dotate la standarde europene. Toate unităţile de învăţământ sunt pregătite pentru a-i primi pe elevi şi preşcolari în noul an şcolar care începe luni.

Pentru noul an şcolar s-a pregătit şi Primăria Hereclean, care a interevenit la şcolile şi grădiniţele unde a fost cazul. Toate unităţile şcolare au fost aprovizionate cu material lemnos pentru sezonul rece, iar la şcoala din Hereclean s-a început înlocuirea centralelor vechi cu centrale termice moderne.

“Toate şcolile se află în condiţii bune, iar unde a fost cazul s-au făcut lucrări de reparaţii. Acum doi ani s-au finalizat lucrările de modernizare la şcoala din Dioşod, iar în această perioadă am intervenit la şcoala din Hereclean, unde era necesar să înlocuim centralele termice. Trebuie să le asigurăm cele mai bune condiţii elevilor şi preşcolarilor, dacă vrem să aibă rezultate bune la învăţătură. Le urăm succes tuturor în noul an şcolar, care sper să se desfăşoare normal, cu prezenţa la şcoală a elevilor. Sperăm să ne lase în pace pandemia de coronavirus şi să nu mai fie restricţii”, ne-a declarat primarul Dobrai Francisc.

Patru şcoli funcţionează în comuna Hereclean. La Dioşod se află şcoala primară cu clasele I – IV, în timp ce la Panic, Hereclean şi Guruslău funcţionază şcoala gimnazială cu clasele I – VIII. Aproximativ 300 de elevi şi preşcolari sunt în toată comuna, dar numărul ar putea fi mult mai mare, însă mulţi părinţi au ales să îşi trimită copii la şcolile din Zalău.

“Fiind o comună apropiată de Zalău, mulţi părinţi aleg să îşi trimită copii la şcoală în oraş, deşi la şcolile din Hereclean sunt condiţii ca la oraş.Din acest motiv şcoala din Badon a trebuit să intre în conservare, fiindcă nu mai sunt elevi”, ne-a informat Dobrai Francisc.

Trebuie amintit că Primăria Hereclean are în derulare proiecte prin care sistemul educaţional se modernizează în comună. În Guruslău se construieşte o grădiniţă cu patru săli, iar în Panic există un proiect depus la CNI pentru construire de grădiniţă, care se află pe lista de sinteză.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Actualitate