Connect with us

Actualitate

Peste 400 de elevi înscrişi în noul an şcolar la Valcău de Jos

Primăria comunei a investit masiv în educaţie şi încearcă să ofere elevilor cele mai bune condiţii de studiu. Chiar în prezent se desfăşoară lucrări de modernizare la Şcoala Gimnazială din centrul comunal, dar acest proiect nu va afecta elevii, deoarece Primăria a finalizat lucrările la Grădiniţa cu program prelungit, iar patru clase îşi vor desfăşura orele în clădirea respectivă


Comuna Valcău de Jos se află în fruntea judeţului în ceea ce priveşte numărul de elevi, evident, din rândul comunelor, fără să luăm în calcul şi oraşele. În prezent, la cele cinci şcoli învaţă un număr de 403  elevi, în creştere faţă de anul trecut.

În comuna Valcău de Jos, Şcoala Gimnazială din centrul comunal are personalitate juridică, iar în subordinea acesteia se află Şcoala Gimnazială Valcău de Sus, Şcoala Gimnazială Preoteasa şi Şcoala Primară Subcetate. La nivel de învăţământ preşcolar, în comună există câte o grădiniţă în Valcău de Jos, Valcău de Sus, Subcetate, Preoteasa şi Lazuri.

Primăria comunei investeşte masiv în educaţie, iar toate unităţile şcolare se prezintă în condiţii bune şi sunt pregătite pentru a primi elevii la cursuri, începând cu prima zi a săptămânii viitoare.

La Şcoala Gimnazială din centrul comunal  se efectuează lucrări de modernizare prin PNDL 2 şi cu o contribuţie de la Consiliul Local, însă, clasele de la parter sunt pregătite şi elevii claselor V – VIII îşi vor desfăşura orele acolo. În ceea ce priveşte elevii claselor I - IV, aceştia vor învăţa în clădirea Grădiniţei cu program prelungit, acolo unde sunt amenajate 11 săli de clasă. 

Lucrările la Şcoala Gimnazială ar trebui să fie gata până la 30 decembrie, conform graficului de lucrări.Masa lemnoasă pentru încălzire pe timpul iernii este asigurată din anii anterior, astfel încât lemnul să fie uscat şi să aibă o combustie bună.

În comună există şi două microbuze şcolare care vor transporta elevii din satele aparţinătoare, astfel încât copiii să poată ajunge la ore fără probleme. Manualele sunt asigurate, iar în plus, după cum ne-a informat primarul Ioan Roşan, la clasele V - VIII nu există profesori suplinitori, toţi fiind titulari. În plus, elevii din comună vor beneficia şi de o masă caldă.

“De anul trecut noi suntem într-un program pilot care îşi propune să înlocuiască cornul şi laptele, care nu erau de calitate şi nici nu le consumau elevii, cu o masă caldă. În Sălaj suntem una dintre şcolile pilot şi ne bucurăm că elevii vor primi o masă caldă. Le urez bun venit celor care vor păşi pentru prima data pragul şcolii şi bine aţi revenit elevilor care se întorc. Le doresc mult succes, le recomand să fie perseverenţi, să asculte de dascăli, iar dascălilor le doresc multă putere de muncă şi răbdare”, ne-a declarat primarul Ioan Roşan.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Actualitate