Connect with us

Actualitate

La Zimbor este aşteptat în condiţii bune noul an şcolar

Primăria a investit în modernizarea şcolii şi grădiniţei din centrul comunal, astfel încât cei aproximativ 90 de elevi care învaţă la Zimbor să beneficieze de condiţii bune


Noul an şcolar va debutat la data de 13 septembrie, iar în această săptămână se fac ultimele retuşuri, astfel încât totul să fie pregătit în momentul în care elevii vor reveni pe băncile şcolilor, sau, după caz, vor păşi pentru prima data pragul şcolii.

Şi la Zimbor pregătirile sunt în toi, iar noul director, Ciprian Martin, se ocupă de tot ce este necesar, beneficiind şi de sprijinul Primăriei care a investit în educaţie în ultimii ani. 

În comună funcţionează o Şcoala Gimnazială şi o grădiniţă, ambele în centrul comunal. Aproximativ 90 de elevi învaţă la şcoala din Zimbor şi beneficiază de condiţii bune, mai ales că autorităţile locale au reuşit modernizarea clădirii, precum şi curtea interioară, printr-un proiect finanţat prin PNDL. 

S-au făcut renovări atât la şcoală, cât şi la grădiniţă şi totodată s-a asfaltat şi pavat curtea şcolii, în timp ce şi curtea grădiniţei a fost modernizată, fiind amenajate mai multe locuri de joacă.

Primăria Zimbor a reuşit să finalizeze un proiect ce a vizat construcţia unei clădiri pentru centrala termică, separat de clădirea şcolii, cum era până acum. Ba mai mult, a mai achiziţionat o centrală, astfel încât, atunci când gerul este mai mare, cele două centrale să asigure căldură elevilor. Cele două vor funcţiona simultan, doar atunci când va fi cazul.

Masa lemnoasă este asigurată în proporţie de 90 %, urmând ca în perioada următoare să fie rezolvat şi acest aspect.

S-au refăcut şi împrejmuirile, iar şcoala şi grădiniţa din Zimbor beneficiază de condiţii bune şi optime pentru începerea noului an şcolar.

“Le urez mult succes elevilor şi cadrelor didactice cu ocazia începerii noului an şcolar. Le doresc multă putere de muncă şi îi asigur de sprijinul Primăriei”, ne-a declarat Gabriel Mureşan, primarul comunei Zimbor.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Actualitate