Connect with us

FOTBAL

Luceafărul Bălan revine cu planuri mari. “În 2 – 3 ani ne batem la titlu!”

Având susţinerea autorităţilor locale, dar şi a omului de afaceri Radu Pop, Luceafărul a apărut în peisajul fotbalului sălăjean şi s-a înscris direct în Liga a IV-a.  Gruparea antrenată de Emil Ionaş va ataca o clasare cât mai sus în primul sezon, dar nu se va mulţumi doar cu atât, iar în următorii ani îşi propune să câştige campionatul

De-a lungul anilor, Luceafărul Bălan a avut rezultate notabile în Sălaj. În anul 2015 a câştigat campionatul Ligii a IV-a şi a promovat în Liga a III-a, unde a evoluat un tur de campionat, iar în urmă cu doi ani a terminat pe primul loc în Seria Est din Liga a V-a, dar apoi echipa s-a desfiinţat.

Radu Pop începe un nou proiect

La doi ani distanţă, Luceafărul din Bălan străluceşte din nou. Radu Pop a decis să pornească un nou proiect la Bălan, mai ales după ce a primit sprijinul autorităţilor locale.

Primăria susține Luceafărul Bălan

Cum Dumbrava a dispărut din peisaj, noua conducere a Primăriei a decis să susţină Luceafărul Bălan.

Astfel, în comună, sportul rege va continua tot la nivel de Liga a IV-a, spre bucuria sutelor şi sutelor de fani.

Emil Ionaş şi Alexandru Colciar ocupă banca tehnică

Antrenorul echipei a fost numit Emil Ionaş, care împreună cu Alexandru Colciar au demarat pregătirile pentru startul sezonului, care va debuta în weekend.

Luceafărul a efectuat primele antrenamente a susţinut şi un joc amical cu AS Creaca Jac, iar în zilele trecute și-a definitivat lotul.

Daniel Miron, Florin Săstraș sau Alin Mierea, pe lista de achiziții

Au fost bifate primele achiziţii. La gruparea din Bălan au venit Daniel Miron, Marius Groza, Dragoş Covaci, Alin Mierea şi Florin Săstraş, însă vor apărea şi alţi jucători cu experienţă la acest nivel.

“A fost mai scurt timpul până ne-am organizat, însă vom regla lucrurile din mers, iar în iarnă vom face o pregătire bună. Suntem într-o etapă de formare lotul. Ne băzăm pe jucători tineri, iar majoritatea dintre ei au mai jucat la Bălan, acum doi ani când am câştigat Liga a V-a. Avem toate condiţiile. Toate forţele s-au unit la Bălan şi sperăm să fie un proiect reuşit. Avem sprijinul Primăriei Bălan şi a domnului Radu Pop”, spune antrenorul Emil Ionaş, cel care a câştigat ultimul campionat din Liga a IV-a cu Rapid Jibou.

Luceafărul Bălan va disputa meciurile de pe teren propriu pe Gâlgău Arena, iar pentru antrenamente va fi folosit terenul de la Bălan.

Emil Ionaș: “Sperăm să facem o figură frumoasă”

Pentru primul sezon în Liga a IV-a, Luceafărul îşi propune să formeze o echipă competitivă, care să aibă pretenţii în următoarele sezoane.

“Noi ne dorim să formăm o echipă bună, cu care în 2 – 3 ani să ne batem la titlu. Avem condiţii extraordinare pentru acest nivel şi sperăm să facem o figură frumoasă. Vom face câte două antrenamente pe săptămână şi vom creşte de la meci la meci. Avem nevoie de o pregătire bună, fiindcă vom juca direct în Liga a IV-a. Rapid Jibou are cel mai bun lot şi este de departe favorită la primul loc, dar în rest echipele sunt echilibrate”, a mai punctat Emil Ionaş.

Mai multe pe acest subiect, în ediția ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 14 septembrie.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL