Connect with us

Social

FOTO – Durere, flori și lacrimi la Someş-Odorhei. Tănăra decedată în Anglia a fost condusă pe ultimul drum. “Să mă purtaţi mereu în gândul vostru”

După mai bine de trei săptămâni de la decesul fulgerător, Adela Man şi-a găsit locul de odihnă veșnică. Tânăra din Someş-Odorhei a fost înmormântată azi, în satul ei natal de pe Valea Someşului

Sute de oameni au ţinut să fie alături de soţii Man în aceste clipe grele, în care unicul copil a fost condus pe ultimul drum. La ceremonia funerară ce a avut loc vineri la amiază la capela mortuară din Someş-Odorhei, au fost prezenţi rude şi apropiaţi ai familiei îndoliate, prieteni, colegi de şcoală sau liceu ai Adelei, dar şi alţi oameni din comuna Someş Odorhei şi Nadiş (sat aparţinător oraşului Cehu Silvaniei) – localitate din care e originară mama tinerei.

Slujba de înmormântare a fost oficiată de către un sobor de preoți, din care au făcut parte preotul Bisericii Ortodoxe “Sf. Arhangheli” din Someş Odorhei, preotul din satul Inău – cel care i-a fost tinerei profesor de religie în şcoala gimnazială, dar şi doi preoţi din localitatea Nadiş.

După cum spune tradiţia, Adela a fost îmbrăcată pe ultimul drum în rochie de mireasă, iar sicriul a fost alb, culoare ce simbolizează puritatea şi inocenţa unei fete care a urcat la Ceruri la doar 24 de ani.

Pe tot parcursul ceremoniei funerare, la căpătâiul ei s-au aflat doi copii din localitate, care au ţinut în mână un tablou cu Adela şi o coroniţă de flori albe alcătuită în formă de inimioară.

Într-o mare de lacrimi, Adela a fost înmormântată chiar în apropierea capelei, acolo unde îşi va dormi somnul de veci.

Sigur că, în astfel de momente grele, cuvintele sunt de prisos, și uneori insuficiente pentru a descrie durerea de pe chipurile celor prezenţi.

Pentru ca Adela să rămână veşnic în memoria şi în inima tuturor – aşa cum a fost cunoscută ea de lume, ca o tânără frumoasă, inteligentă, cuminte, educată, respectuoasă, silitoare, amabilă, liniştită, familia a ţinut să ataşeze lângă pachetul oferit tuturor celor care au dorit să îi aducă tinerei un ultim omagiu şi o batistă inscripţionată cu chipul tinerei şi un mesaj de adio, un mesaj de nu mă uita…

“Să mă purtaţi mereu în gândul vostru.

Şi-n suflet voi să mă păstraţi.

Eu, o să vă veghez din Ceruri.

Şi niciodată să nu mă uitaţi!“.

Adela

Vă reamintim că, pe data de 18 august, tânăra fusese descoperită moartă într-o cameră de hotel din Londra.

În cursul zilei de miercuri, corpul neînsufleţit a ajuns acasă, la Someş Odorhei. Azi, Adela a fost dusă pe ultimul drum…

“Se pare că nu putem încurca planurile celui de Sus!😭…”, spunea mama tinerei, cu mare durere în suflet.

Dumnezeu să o odihnească în pace şi să aducă alintare în sufletul familiei îndoliate.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Social