Connect with us

HANDBAL

HCS Dinamyc Zalău, la turneul final de Beach Handball de la Mamaia

Echipa pregătită de Adriana Ştefănescu s-a clasat pe locul 6 la turneul final de la Constanţa. “Eu sunt mulţumită”, spune antrenoarea echipei

Handbalul masculin prinde viaţă la Zalău, datorită proiectului HCS Dinamyc. Adriana Ştefănescu se ocupă de pregătirea mai multor grupe de handbal băieţi şi fete, iar în premieră, echipa de băieţi, categoria juniori I va participa şi în Campionatul Naţional (în sală) ce va începe în această toamnă.

Până atunci, juniorii mari de la HCS Dinamyc Zalău au participat la turneul final al Campionatului de Beach Handball, turneu ce s-a desfăşurat la Constanţa pe plaja Blanco Beach din Mamaia.

Zălăuanii s-au duelat cu alte şase echipe din Medgidia, Brazi, Constanţa, Măcin, Tecuci şi Năvodari. S-a jucat pe sistemul fiecare cu fiecare, iar băieţii pregătiţi de Adriana Ştefănescu au reuşit să obţină o victorie în faţa celor de la Năvodari, intrând în lupta pentru locurile 5 – 6 cu echipa din Tecuci, meci câştigat de gălăţeni.

Chiar şi aşa, având în vedere că zălăuanii s-au aflat la prima experienţă la un turneu final, rezultatul este unul mulţumitor pentru antrenoarea echipei.

“A fost o experienţă foarte faină, pe care mi-aş dori să o repet şi anul viitor când vreau să participăm cu două grupe. Poate că nivelul a fost un pic prea mare pentru noi, din cauza faptului că noi suntem o echipă fără experienţă, dar participând la competiţii, vom acumula şi experienţa necesară. Eu sunt mulţumită şi consider că băieţii au făcut un pas înainte prin experienţa pe care au acumulat-o. Fiecare meci este un plus pentru ei şi doar aşa vom putea face treaba”, ne-a declarat Adriana Ştefănescu.

La turneul final de la Mamaia, surpriza lotului zălăuan a fost puştiul Lucas Ştefănescu, care la 10 ani s-a duelat cu adversari cu 7 – 8 ani mai mari decât el. Competiţia la juniori A masculin avea să fie câştigată de CS Medgidia, urmată în clasament de CS Brazi, HCDS Constanţa şi AS Arrubium Măcin. Pentru HCS Dinamyc Zalău urmează un nou turneu la Şagu, acolo unde va participa în perioada 10 – 11 septembrie, cu grupele de copii.

HCS Dinamyc Zalău: Alexandru Mastan, Lucas Ştefănescu, Alexandru Socaciu, Alexandru Mocuţ, Răzvan Ghiurco, Balog Mark, Kovacs Szabolcs, Raul Mocuţ, Antonio Daroczi, Vlad Diaconiţa, George Goron, Kovacs Norbert. Antrenor: Adriana Ştefănescu

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in HANDBAL