Connect with us

Administraţie

Primăria Chieşd investeşte masiv în educaţie. Veşti bune înainte de noul an şcolar

Administraţia locală asigură tot ce este necesar pentru funcţionarea şcolii gimnaziale din Chieşd, unde învaţă un număr de 211 elevi. Înainte de noul an şcolar, Primăria îi motivează pe copii pentru a obţine rezultate bune la învăţătură şi le promite premii în bani la final de an şcolar, dar şi excursii în ţară

Pentru ca elevii să aibă rezultate bune la învăţătură este nevoie în primul rând de o infrastructură şcolară pusă la punct. După acest aspect s-a ghidat administraţia locală din Chieşd, care a asigurat condiţii excelente la şcoala gimnazială din centrul comunal, unde învaţă peste 200 de elevi.

Pentru ca în noul an şcolar, elevii să nu ducă nicio lipsă, Primăria s-a implicat, astfel că în urmă cu câteva luni a achiziţionat tablete pentru toţi şcolarii şi laptopuri pentru profesori. Administraţia locală a procurat deja materialul lemnos pentru sezonul rece, iar pentru anul şcolar care va începe luni, Primăria are câteva veşti bune pentru elevi.

Pentru a-i motiva să obţină rezultate bune la învăţătură, administraţia locală le promite premii în bani la final de an şcolar pentru toţi premianţii,  dar şi excursii în ţară.

La şcoala gimnazială din Chieşd, Primăria pregăteşte noi investiţii. Are în derulare un proiect, prin care în curtea şcolii se va construi o sală de educaţie fizică şi sport, iar la şcoală se vor face modernizări la exteriorul clădirii. În proiect sunt prevăzute şi dotări, ce constau în echipamente IT pentru clase.

“Avem condiţii excelente la şcoală, dar urmează să mai fie aduse îmbunătăţiri. Avem în derulare un proiect şi urmează să facem licitaţia pentru construirea unei săli de sport pentru educaţie fizică, dar şi unele amenajări exterioare la şcoală. Pe timpul lucrărilor, cursurile nu vor fi afectate, fiindcă lucrările au loc în exteriorul clădirii. Am cuprins şi unele dotări în proiect”, a precizat Leontin Chiş.

Peste 300 de elevi şi preşcolari sunt în comuna Chieşd, acolo unde funcţionează doar şcoala cu clasele I – VIII din centrul de comună. Dacă la şcoală sunt înscrişi 211 elevi, la grădiniţă sunt 92 de copii.

“Alocăm tot ce este necesar pentru buna funcţionare a şcolii. Am procurat tablete pentru toţi elevii, dar sper ca în acest an să nu aibă mare nevoie de ele, iar cursurile se se desfăşoare cu prezenţa elevilor în clase. Sper ca pandemia să nu mai afecteze bunul mers al şcolii. Noi ne-am pregătit, şcoala este în condiţii bune şi deja am procurat materialul lemnos pentru sezonul rece. La urez succes tuturor şcolarilor, să aibă parte de un an bun, cu rezultate bune la învăţătură. Ei sunt viitorul şi noi ne străduim să le oferim condiţiile cele mai bune- Sprijinim elevii din comună şi îi motivămsă obţină rezultate cât mai bune la învăţătură. Le promitem că şi la finalul acestui an şcolar îi vom premia pe cei cu rezultate bune şi vom organiza excursii în ţară”, spune primarul Leontin Chiş.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Administraţie