Connect with us

Social

Alina Cozac, noul director al Colegiului Tehnic “Alesandru Papiu Ilarian” Zalău

La mai puţin de un an de activitate în fruntea unităţii şcolare, Mirel Matyas a făcut un pas în spate, astfel că funcţia de director va fi ocupată începând din anul şcolar 2021 – 2022 de profesoara de educaţia fizică şi sport – Alina Cozac, cea care în ultimii ani a fost inspector şcolar de specialitate la Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj

Mai ales în ultimii ani, Colegiul Tehnic “Alesandru Papiu Ilarian” Zalău a fost considerată una dintre unităţile şcolare prestigioase din urbea de la poalele Meseşului.

La acest colegiu din municipiul Zalău, calitatea actului educaţional a crescut de la an la an, astfel că “API” rivalizează acum cu Colegiul Naţional SILVANIA, considerat cel mai tare liceu din Sălaj, încă de dinainte de Revoluţie.

Pentru a se ajunge la astfel de rezultate, la Colegiul Tehnic “Alesandru Papiu Ilarian” Zalău s-a muncit asiduu, odată cu perfecționarea cadrelor didactice.

Un rol important l-a avut şi directorul. Timp de 21 ani, conducătorul unităţii şcolare a fost profesorul de matematică Ioan Lung, cel care a avut două mandate – primul în perioada 1994 – 2007 şi al doilea în perioada 2012 – 2020.

Între cele două mandate, timp de 5 ani, directorul unităţii a fost prof. Simona Crişan, care actualmente conduce destinele Şcolii Gimnaziale “Simion Bărnuţiu” din municipiu.

Din toamna anului trecut, directorul de la “API” a fost Mirel Matyas – adică tot un profesor de matematică. După mai puţin de un an de activitate, Matyas a considerat că această funcţie nu i se potriveşte prea bine, astfel că a făcut un pas în spate.

Ca urmare, locul său în conducerea colegiului a fost ocupat de Alina Cozac, cea care este profesoară de educaţie fizică şi sport, dar care a ocupat funcţia de inspector şcolar de specialitate la Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj.

Noul director a mai ocupat această funcţie în perioada 2014 – 2015, dar la Liceul cu Program Sportiv “Avram Iancu” Zalău.

Instalarea doamnei Alina Cozac în funcţia de director al Colegiului Tehnic “Alesandru Papiu Ilarian” a fost salutată şi de inspectorul şcolar general. Astfel, Vasile Bulgărean a precizat că noul director are o bogată experienţă, care va fi utilă în activitatea unităţii şcolare.

Să mai spunem că, începând din noul an şcolar, la API va fi schimbat şi directorul adjunct. Astfel, locul inginerului Flavia Negrea a fost luat de Maria Mada, cea care preda până acum ore de Tehnologii.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Social