Connect with us

Politică

ULTIMA ORĂ. Miniştrii USR PLUS au demisionat în bloc din Guvernul Cîţu

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, ministrul Transporturilor, ministrul Sănătății, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, ministrul  Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, precum şi vicepremierul Dan Barna şi-au anunţat demisiile ca urmare a neînţelegerii privind moţiunea de cenzură pentru cădea Guvernului


În această seară, vicepremierul Dan Barna, alături de miniştrii USR PLUS şi-au anunţat demisiile din Guvernul Cîţu, ca urmare a neînţelegerii privind moţiunea de cenzură.

Este vorba despre 5 miniştri, Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, ministrul Transporturilor, ministrul Sănătăţii, ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării şi ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului.

Demisia în bloc a miniștrilor USR PLUS nu înseamnă automat căderea guvernului Cîțu, care poate funcționa mai departe și fără prezența partenerului de coaliție în guvern.

Premierul Cîțu urmează doar să numească miniștri interimari iar activitatea cabinetului poate continua.

Guvernul Cîțu cade doar prin moțiune de cenzură votată în Parlament sau dacă prim ministrul decide să demisioneze.

“În aceste zile care s-au scurs de la momentul în care am intrat în guvern, am arătat că se poate și altfel în această Românie. 

Nu se mai poate așa! Și nici nu se va mai putea mai departe așa cu USR PLUS. Florin Cîțu a dinamitat această Coaliției cu bună știință și cinism. 

Prin aceste demisii se deschide calea venirii în Parlament pentru un vot de încredere.

Fie PNL acceptă că USR PLUS e un partener serios și responsabil și atunci mergem mai departe, fie PNL decide să funcționeze pe model USL, PSD este alături acolo de Florin Cîțu. 

În acest moment, miniștrii USR PLUS se retrag din Cabinetul Florin Cîțu. 

La nivel personal pot să-mi reproșez că am fost mult prea împăciuitor. Premierul Florin Cîțu și-a pierdut cinstea obrazului. 

În momentul de față, noi ne-am înaintat demisiile, sunt irevocabile, certe.

Președintele Klaus Iohannis nu și-a exercitat până astăzi calitatea de mediator. Poate să arate României că este președintele de care avem nevoie cu toții. 

Florin Cîțu și-a asumat împingerea din afara Coaliției a USR PLUS. “

Dan Barna

Sursa foto: Dan Barna

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Politică