Connect with us

Actualitate

Lucrările de pe străzile Gheorghe Doja, Corneliu Coposu și Avram Iancu, în atenția administrației locale din Zalău

Astăzi, 6 septembrie, la sediul instituției a avut loc o întâlnire între viceprimarul Teodor Bălăjel, reprezentanți ai Direcției Tehnice din cadrul instituției, dirigintele de șantier și reprezentanții societăților Avril și Delcar, care execută lucrările pe străzile Gheorghe Doja, Avram Iancu și Corneliu Coposu


În cadrul întâlnirii a fost analizat stadiul de execuție al investițiilor pe aceste străzi și a fost stabilit calendarul de lucrări pentru următoarea perioadă.

Începând de astăzi, pe strada Gheorghe Doja vor fi montate cele 43 de bănci și 82 de coșuri de gunoi, urmând să fie amplasate și cele 9 stații de autobuz, să fie refăcut marcajul rutier și montate indicatoarele de semnalizare rutieră.

De asemenea, în cursul acestei săptămâni va fi așternut și stratul de uzură în zona Primăriei și la ieșire din municipiu.

Tot în cursul acestei săptămâni va fi așternut stratul de uzură pe toată lungimea străzii Avram Iancu și vor fi refăcute accesele pe străzile laterale.

Pe strada Corneliu Coposu se vor finaliza lucrările la trotuare, la pistele de biciclete și la zidul de sprijin din zona intersecției cu strada Kossuth. Odată cu finalizarea acestor investiții se va interveni cu lucrări de frezare și așternere a primului strat de asfalt.

În cadrul acestui proiect, odată cu reabilitarea trotuarelor se realizează și infrastructura pentru introducerea rețelelor în subteran, urmând ca până în data de 31 septembrie fiecare operator de telecomunicații să întervină pentru punerea cablajelor în canalizații și realizarea racordurilor.

După introducerea în subteran a cablajelor, vechea rețea de iluminat va fi dezafectată și stâlpii demolați.

Investițiile pe cele trei străzi fac parte din proiectele cu finanțare europeană accesate de Primăria Municipiului Zalău prin Programul Operațional Regional Axa 4.1 – mobilitate urbană durabilă, respectiv Modernizare coridor integrat de mobilitate urbană axa est-vest – strada Gheorghe Doja și Modernizare coridor integrat de mobilitet urbană axa est-vest – străzile Corneliu Coposu și Avram Iancu.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Actualitate