Connect with us

Sporturi

Peste 40 de tenismeni prezenţi la Memorialul “Ioan Cioran” de la Zalău

Competiţia organizată de ACS Sergiu Carp Tennis Club, cu sprijinul familiei Cioran a adunat la start tenismeni din toată ţara. Din rândul sportivilor sălăjeni, Antonia Biro şi Darius Matei au fost singurii care au reuşit să urce pe podium


Una dintre cele mai vechi competiţii de tenis de câmp din Sălaj este Memorialul “Ioan Cioran”, competiţie organizată în ultimii ani de ACS Sergiu Carp Tennis Club, sub egida Federaţiei Române de Tenis, cu sprijinul familiei Cioran.

Competiţia s-a desfăşurat la Baza de Tenis a Primăriei Zalău şi a adunat la start peste 40 de participanţi. Organizatorii au propus trei nivele de vârstă, 10, 12 şi 16 ani, atât la fete, cât şi la băieţi. Competiţia a fost una cu meciuri frumoase şi echilibrate, iar la start s-au aflat şi mai mulţi tenismeni din judeţul Sălaj, însă, doar doi au reuşit să urce pe podium.

Este vorba despre Antonia Biro şi Darius Matei, ambii legitimaţi la Palatul Copiilor Zalău, car care se pregătesc la baza sportivă Transilvania Tenis Club.Darius Matei a fost pe podium şi săptămâna trecută la un turneu desfăşurat în Satu Mare. 

Puştiul a reuşit un turneu bun şi la Zalău, la categoria de vârstă 12 ani, categorie la care a participat şi Bogdan Silaghi de la CSM Zalău. Cei doi sălăjeni au trecut de turul preliminar şi s-au calificat în final four, acolo unde s-a jucat după sistemul fiecare cu fiecare. 

Atât Silaghi, cât şi Matei au reuşit o singură victorie, însă, Matei a avut câştig de cauză la departajare, în timp ce Silaghi s-a clasat pe locul 4 la final. La categoria 12 ani fete, Antonia Biro a ajuns până în finala competiţiei, acolo unde a fost învisă de o sportivă din Cluj-Napoca.

Chiar şi aşa, Antonia a mai reuşit câteva clasări pe podium în ultima perioadă, fapt ce demonstrează că se află pe drumul cel bun şi cu siguranţă, dacă va continua aşa, vor veni şi turneele câştigate.

Ioan Cioran a fost preşedinte de la FC Armătura, având un aport important în construirea actualei baze de tenis de pe bulevardul Mihai Viteazul.

“A fost o competiţie frumoasă, de un nivel mediu aş putea spune. Au fost prezenţi peste 40 de participanţi la una dintre cele mai vechi competiţii de tenis de câmp din oraş. Pe această cale, ţine să mulţumesc şi familiei Cioran pentru sprijinul acordat în organizarea acestui turneu”, ne-a declarat Sergiu Carp.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Sporturi