Connect with us

ATLETISM

Cosmin Paşca şi Ionela Dobriţa, câştigătorii semimaratonului de la Horoatu Crasnei

Sălăjeanul şi clujeanca sunt câştigătorii primei ediţii a semimaratonului desfăşurat la finele săptămânii trecute, în organizarea Primăriei Horoatu Crasnei, în colaborare cu Asociaţia Judeţeană de Atletism Sălaj


În ultima sâmbătă din luna august, Primăria Horoatu Crasnei, în parteneriat cu Asociaţia Judeţeană de Atletism Sălaj, a organizat semimaratonul “Aleargă pe Meseş” un concurs de atletism montan care s-a bucurat de o participare numeroasă, chiar dacă s-a aflat la prima ediţie. Startul s-a dat la ora 9.00, de la Şcoala din Stârciu, iar traseul a însumat aproape 22 km. 

La start s-au aflat 28 de alergători din Sălaj, Cluj, Galaţi, Bucureşti şi chiar un participant din Franţa.

Participarea s-a făcut în sistem open, la fete şi la băieţi. Organizatorii au propus premiii consistente pentru participanţi, fondul de premire fiind de aproximativ 10.000 de lei, bani ce au fost împărţiţi pentru premierea sportivilor clasaţi pe primele 5 locuri în cele două clasamente.

Traseul a fost unul frumos, bine amenajat şi marcat, cu peisaje deosebite, aer curat şi condiţii optime pentru concurs. La mijlocul traseului, organizatorii au amenajat şi un punct de hidratare pentru sportivi.

A fost prezentă şi o ambulanţă, gata să intervină în cazul în care se impunea, dar din fericire nu a fost nevoie, pentru că nu s-a înregistrat niciun incident şi cu toţii au ajuns cu bine la linia de sosire.

În competiţia băieţilor, primul loc a fost ocupat de sălăjeanul Cosmin Paşca, urmat în clasament de Florin Ionce, Andrei Meseşan, Cristian Nechita şi Azimi Anaraki Ramin.

În ceea ce priveşte întrecerea fetelor, pe locul 1 s-a clasat atleta Ionela Dobriţa, urmată în clasament de Valeria Rusu, Ioana Azimi, Iuliana Gaidoş şi Iulia Cornea.

Festivitatea de premiere a avut loc pe noul teren sintetic din localitatea Stârciu, acolo unde concurenţii au avut parte de surprize din partea organizatorilor.

Astfel, spre încântarea acestora, Ansamblul Folcloric din Horoatu Crasnei a oferit un moment artistic.

“Felicit toţi participanţii şi mulţumesc celor implicaţi în organizarea evenimentului”, a fost mesajul primarului Marian Mirişan. Organizatorii au oferit şi premii speciale pentru participanţi. 

“Concursul s-a desfăşurat în condiţii bune, iar traseul a fost marcat corespunzător. Am primit sfaturi şi de la Paula Todoran în acest sens. Toţi cei care s-au aflat la linia de start au ajuns şi la finish. La final, am oferit şi câteva premii speciale pentru cel mai tânăr participant, cel mai vârstnic participant, cât şi pentru cei care au ajutat ca acest eveniment să aibă loc”, ne-a declarat Călin Taloş, membru în Comisia de Organizare.

Cel mai tânăr participant a avut doar 17 ani, Oliver Mândruţ, din comuna Horoatu Crasnei, în timp ce cel mai vârstnic participant a venit tocmai din Bucureşti, Bogdan Băcescu, în vârstă de 51 de ani.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in ATLETISM